İstanbul'da "kar fırtınası" bekleniyor

İstanbul'u etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağışın, akşam saatlerinde "kar fırtınası"na dönüşmesinin beklendiği bildirildi.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'u etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağışın, akşam saatlerinde kar fırtınasına dönüşmesinin beklendiği kaydedildi. Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yürütülen kışla mücadele çalışmaları kapsamında, ihbarlar doğrultusunda dün gece yarısından itibaren ana arterler ve kavşaklarda tedbirler alındığı ifade edildi.

110 ton tuz kullanıldı

Kentte, dün geceden itibaren 3 bin 437 personelin 932 araç ve iş makinesi ile kritik noktalarda buzlanma nedeniyle 110 ton tuz kullandığı aktarılan açıklamada, İstanbul genelinde kritik noktalara ise vatandaşların kullanımı için tuz torbaları (10 bin ton) bırakıldığı vurgulandı.

Açıklamada, araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmalarının, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edileceği, gerekli durumlarda araçların başka bölgelere yönlendirileceği belirtildi.

Kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekicinin muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletileceği kaydedildi.

58 trafik kazası meydana geldi

İstanbul'da fırtına ve dikkatsiz araç kullanımından dolayı ana arterlerde 21'i yaralamalı 58 trafik kazasının meydana geldiği ifade edilen açıklamada, fırtına nedeniyle 24 ağaç ve 5 direğin devrildiği, 60 binanın çatısının uçtuğu, D-100 ve TEM karayolunda 3 araç ile bir vincin devrildiği bildirildi.

Açıklamada, Zeytinburnu Spor Salonu'nda 498 evsiz vatandaşın misafir edildiği aktarıldı.

AKOM ALARMDA!

İstanbul'da beklenen kar yağışı için AKOM alarm seviyesine geçti. İstanbul'un çok sayıda noktasına karla mücadele ekipleri yerleştirilirken, AKOM yetkilileri yüzlerce kamera ile İstanbul'un her noktasını olumsuzluklara karşı 24 saat izlemeye aldı.

SAAT 18:00'DE ETKİSİNİ GÖSTERECEK

İstanbul'u etkisi altına alacak kar yağışının bugün saat 18:00'de etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilieri yoğun kar yağışına karşı uyarı üstüne uyarı yaparken, kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve kar yağışlı 2

İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, öğle saatlerinden itibaren il geneli kar yağışlı 4

İzmir: Çok bulutlu, zamanla karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 6

Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 11

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların doğu kıyılarında kuvvetli yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor) 13

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 13

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 9

Ankara'da kar topu oynarken ceset buldular Yurt İstanbul'da şok saldırı! İnsanların üzerine ateş açtılar Yurt Sinop'ta yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı! 5 ölü, çok sayıda yaralı Yurt Malatya'da öğrenci yurdunda yangın Yurt