Kelle paça nasıl yapılır?
Tam 200 yıllık gelenek. Kışın gelmesiyle de daha büyük rağbet görüyor. Sivaslıların kahvaltıda yediği kelle bakın nasıl yapılıyor...
16 saat pişiyor, erkenden servis ediliyor. Gözü, dili, yanağı ve beyni afiyetle yeniyor.
Bu geleneğe "kelle kırmak" deniyor. Sivas mutfağına özgü ve tam 200 yıldır sürüyor.
Kışın gelmesiyle daha da bir rağbet görüyor. Uzun ve zahmetli hazırlama süreci var.
Genellikle kuzu, koyun gibi küçükbaş hayvanların baş kısımları kullanılıyor. Kellelerin derileri yüzülerek iyice temizleniyor. Daha sonra kapalı özel tavalara konuluyor ve taş fırınlarda pişiriliyor.
Sabahın erken saatlerinde Sivaslılar bu işi yapan fırınlara akın ediyor. Kelleler kısa sürede tüketiliyor.
Kuzu ve koyun kellelerinin fiyatı 17 ile 19 lira arasında değişiyor.
ulusal.com.tr