Tayyip Erdoğan: PYD ve YPG'nin olduğu hiçbir operasyona katılmayız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası gazetecilere konuştu. Olası Rakka operasyonuna değinen Erdoğan, PYD ve YPG’nin bulunması durumunda Türkiye'nin operasyona katılmayacağını söyledi. IŞİD karşısında en etkin mücadeleyi veren ülkenin Türkiye olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin Irak’ın Musul kentinin IŞİD'ten alınması için yapılacak operasyona da katkıda bulunabileceğini belirtti.

Abone ol

ABD’deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası yurda dönen Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin PYD ve YPG’nin yer aldığı hiçbir operasyonun içinde olmayacağını söyledi.

Türkiye'nin, Rakka’nın IŞİD'ten temizlenmesi için ABD ile işbirliği yapabileceğini belirten Erdoğan, PYD ve YPG’yi kabullenmelerinin ise söz konusu olmadığını belirtti.

IŞİD karşısında en etkin mücadeleyi veren ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Erdoğan, Rakka operasyonuna ilişkin de görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Atılacak müşterek adımlara verdikleri öneme değinen Erdoğan, “Rakka DEAŞ’ın en önemli merkezi. ABD bu işe PYD ve YPG'yi sokmaz ise bu mücadeleyi ABD ile verebiliriz elbet" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu’nun gidişatı konusunda da bilgi verdi.

IŞİD’ten temizlenen yerlerin güvenliği için ılımlı muhaliflerden oluşan milli bir ordu gereğinden bahseden Cumhurbaşkanı, “Bizim itiraz ettiğimiz husus, terör örgütü olan PYD/YPG’ye silah verilmesidir.” dedi.

Erdoğan ayrıca, ABD’de tutuklu bulunan işadamı Rıza Sarraf’ın FETÖ’nün hedefinde olduğunu, Sarraf’ın hukukunu koruyacaklarını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Üsküdar'da mevcut binaların 3'te biri yenilenecek Gündem Arslan: 2 ay içinde Mahmutbey gişelerininde serbest geçiş olacak Gündem Teröristlerden yük trenine bombalı saldırı: 1 yaralı Gündem Kış stokları imha edilen PKK'nın ateşkes istediği iddia edildi Gündem