Afrika ülkeleri Çin'i destekliyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, Afrika ülkelerinin Güney Çin Denizi sorununda Çin'i desteklediğini açıkladı. Hong, düzenlediği basın toplantısında Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Madagaskara, Zimbabve'den Angola'ya kadar yaklaşık 30 Afrika ülkesinin Çin'i desteklediklerini belirtti.

Abone ol

Güney Çin Denizi'nde Amerika ile gerilim yaşayan Çin'e Afrika'dan destek geldi.

Çin, bölgede hem Amerika'nın artan etkinliğine hem de Birleşmiş Milletler Daimi Tahkim Mahkemesi'nin vereceği karar öncesi Güney Çin Denizi'nde deniz tatbikatı başlatmıştı.

Çin'in bu adımından kaygı duyan bölge ülkeleri Çin'e tatbikatın bitirmesi çağrısında bulunmuştu.

Amerika'nın bölgedeki gerilime dahil olmasıyla beraber uluslararası bir nitelik kazanan bölgedeki soruna Afrika ülkeleri de katıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei, 30'dan fazla Afrika ülkesinin Güney Çin Denizi sorununda Çin'i desteklediğini açıkladı.

Afrika ülkelerinin resmi açıklamalarla Çin'i desteklediğini belirten Hong, mahkemenin kararının kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Pekin yönetimi, yer altı kaynakları açısından zengin Güney Çin Denizi'nde başta Filipinler olmak üzere Vietnam, Brunei ve Malezya'nın da aralarında bulunduğu bölge ülkeleriyle egemenlik tartışmaları yaşıyor.

ulusalkanal.com.tr

Abadi, 3 güvenlik yetkilisini ihmal gerekçesiyle görevden aldı Dünya ABD'de yolcu uçağı askeri üsse iniş yaptı Dünya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten AWACS açıklaması Dünya Volkswagen’e bir darbe de Almanya’dan Dünya