Saray'dan Külliye'ye

Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk önderliğinde ülkenin geleceği, sorunları ve çözüm yollarının tartışıldığı 'Çankaya Sofrası'nın' adı ve mekânı değiştirildi. Erdoğan, sofranın adını 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası' olarak değiştirdi. Ak Saray'ın adı ise kütüphane ve Cami inşaatının tamamlanmasının ardından 'Cumhurbaşkanlığı Külliyesi' olarak değiştirilecek.

Abone ol

Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan ve uzun süre gerçekleştirilmeyen 'Çankaya Sofrası' 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde yeniden hayata geçirilmişti. Erdoğan'da bu geleneği sürdürme kararı aldı. Ancak sofranın adını ve mekânını değiştirerek.

Erdoğan, bizzat seçtiği 16 isimle Ak Saray'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün verilen ve 3,5 saat süren davetin adı 'Cumhurbaşkanlığı Sofrası' olarak değiştirildi. Davetlilerin sayısı da 'tarihteki 16 Türk devletine atıfla 16 akademisyen olarak belirlendi.

Tek değişiklik bu değil. Erdoğan, inşası süren kütüphane ve Cami tamamlandıktan sonra Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilen Ak Saray'ın adını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olarak değiştirilecek.

ulusalkanal.com.tr

AVM yasası geçti Gündem Türk taşıtlarına indirim Gündem Cumhurbaşkanlığı'ndan Netanyahu'ya yanıt Gündem İstanbul'da Atatürk anıtı gerginliği Gündem