İş cinayetleri raporu

Türkiye'de bir türlü alınmayan güvenlik önlemleri ve sağlıksız çalışma koşulları emekçileri canından ediyor. Sadece geçtiğimiz Ekim ayında 182, yılın ilk on ayında ise en az bin 683 işçi hayatını kaybetti.

Abone ol

Emekçiler, yetersiz iş güvenliği önlemleri ve sağlıksız çalışma koşullarına kurban ediliyor.

İş sağlığı ve güvenliği meclisinin açıkladığı rakamlar ürkütücü.Sadece geçtiğimiz Ekim ayında 182 işçiyi toprağa verdik. Üstelik bunlar sadece duyulan vakalar.

Bu yılın 10 ayındaki emekçi kayıpları ise korkunç boyutlarda. "Toplam 1683 işçi , yaşadığı iş kazaları nedeniyle can verdi.

Ekim ayında yaşamını yitiren 182 emekçiden 151’i işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 21’i çiftçilerden 10’u da esnaflardan oluşuyor.

Emekçilerin hayatını kaybetmesine neden olan kazalar da genellikle ezilme, göçük , yüksekten düşme, trafik ve servis kazası ,elektrik çarpması, patlama ve yangın nedeniyle gerçekleşiyor.

Uzmanların iş cinayeti olarak değerlendirdiği bu kazaların en büyük nedenleri arasında maliyet nedeniyle işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği personelinin bulundurulmaması ve yine maliyetli olduğu için gereken tedbirlerin tam olarak alınmaması yer alıyor.

ulusal.com.tr

Yerli otomobil Türkiye’nin gündeminde Ekonomi Yer: Zonguldak! Yüzlerce madenci yeraltında! Hükümet sendikacıları çağırdı Ekonomi Kestane balı fiyatıyla cep yakıyor Ekonomi Kestane balı fiyatıyla cep yakıyor Ekonomi