Öğrencilerden rektörlük işgali

Sakarya Üniversitesi öğrencileri, "Rektör uyuma, öğrencine sahip çık" diyerek rektörlük binasını işgal etti.

Abone ol

Öğrencilerden rektörlük işgali Sakarya Üniversitesi merkez kampus bahçesinde toplanan binlerce öğrenci formasyon belirsizliğini protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Açıklamada öğrenciler, “Daha önceden de haklarımızı aramıştık. Eğer gerekli adımlar atılmazsa daha önceden de yaptığımız gibi, gerekirse Rektörlüğü işgal ederiz.Siz gerekeni yapamazsınız, biz gerekeni yapmasını çok iyi biliriz” vurgusu yapıldı.

Basın açıklamasının sonrasında birçok öğrenci dersleri boykot ederek eyleme destek verdi

Ardından rektörlük binasına yürüyen öğrenciler içeriye girerek rektör ile görüşme talebinde bulundu. Ancak rektörün il dışında olduğundan dolayı görüşmenin yapılamayacağının açıklanması üzerine öğrenciler senato odasını işgal etti. Rektörün üniversitede olması üzerine öğrenciler Rektör yardımcısı Musa Eken ile görüşmek istedi. Yüzlerce öğrenciyle görüşmek zorunda kalan Eken’e TGB İl Yöneticisi Aslı Bahar Kartal taleplerini iletti ve gerekenin biran evvel yapılmasını arz etti.

Öğrencilerin rektörlük binasında bekleyişlerini sürdürecekleri öğrenildi

Gökhan Çelik

ulusalkanal.com.tr

Yumruk atan saldırgan serbest bırakıldı ancak... Gündem F Tipi örgüte karşı Erdoğan'ı neden destekliyorum? Gündem İstanbul'un taşı toprağı satılacak! Gündem Tam Gün Yasası'nda sıcak gelişme Gündem