Kredi kartını ve fiziki para kullanımını kaldıracak teknoloji

Akıllı telefonlarla hayatamıza giren dijitalleşme, artık e-fatura, e-bilet, e-defter ve mobil ödeme hizmetleri ile ticarette de önemli yer tutuyor . Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu verilerine göre Türkiye'de mobil ödeme hizmetleri ile yapılan işlem hacmi 226 milyon liraya ulaştı. Mobil cüzdan ile 2017'de kart ve fiziki para kullanımı bitecek.

Abone ol

e-Fatura, e-Bilet e-Defter gibi uygulamaların kapsamı genişliyor. 20 bin şirketle başlayan değişim kısa sürede 100 bine çıkacak. Mobil ödeme hizmetlerinin cirosu ise 226 milyon liraya ulaştı. Uzmanlar, yeni uygulamalar, ticaret hayatını tümüyle değişterecek diyor.

Avrupa'nın cep telefonu keşfine, Amerika'nın yanıtı internetle oldu. Ardından iki keşif cep telefonunda birleşerek tüm hayatımıza dijitalleşmeyi getirdi. Uzmanlar, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, e-fatura, e-defter, e-bilet gibi finansal elektronik hizmet uygulamalarında başlattığı değişimin ticari hayatı da ciddi şekilde değiştireceğini söylüyor.

Türkiye'de, mobil ödeme hizmetlerindeki işlem sayısının bu yıl 16,5 milyona, işlem hacminin ise 225,6 milyon liraya ulaşması bekleniyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de internetten yapılan kartlı ödeme işlem hacmi, son 5 yılda yüzde 189 artarak 70 milyon liraya yükseldi.

Pozitron Insights tarafından yayımlanan "Türkiye'nin Dijital Cüzdan Haritası"nda, güvenlik sorunlarına çözüm getiren, satın alma sürelerini kısaltan "mobil cüzdan" uygulamaları 2017'de akıllı telefonlarla yayılacak. Böylece, kağıt para ile plastik kart kullanım oranı iyice düşecek.

e-fatura, e-defter, e-arşiv fatura uygulamalarının üzerine gelecek katma değerli servisler ile şirketler açısından verimlik ve iş yapış biçimi değişecek. Uzmanlar sürecin fırsatlar getireceğini, teknolojiden geri duranların oyundan çıkacağını kaydediyorlar.

ulusalkanal.com.tr

Whatsapp'a yeni özellik: WhatAlert Bilim ve Teknoloji Facebook ve Whatsapp Bangladeş'te yasaklandı Bilim ve Teknoloji Twitter'a ne oldu? Erişim sağlanamıyor Bilim ve Teknoloji Nasıl baş aşağı duruyorlar Bilim ve Teknoloji