Türkiye’nin eksik kriterleri yerine getirmek için 48 saati kaldı

Avrupa Birliği ülkelerine vizesiz seyahat etmek için Türkiye’nin henüz karşılayamadığı eksik kriterleri yerine getirmesi gerekiyor. AB Komisyonu’nun 4 Mayıs Çarşamba günü açıklayacağı raporunda olumlu öneride bulunması için önümüzdeki iki gün belirleyici olacak.

Abone ol

Avrupa Birliği üyelerine vizesiz seyahat etmek için eksik kriterleri yerine getirmesi gereken Türkiye’nin 48 saati kaldı.

4 Mayıs Çarşamba günü raporunu açıklayacak olan Avrupa Birliği Komisyonu’nun olumlu öneride bulunması için önümüzdeki iki gün belirleyici olacak.

Meclis’teki kavgalar nedeniyle çalışmalara ara verilmesi, gerekli 72 kriteri karşılamak için çalışan Türkiye için fren etkisi yaptı.

Ankara, iki gün içinde kaybettiği zamanı telafi ederek kalan düzenlemeleri yetiştirmeye çalışıyor.

AB Komisyonu yetkilileri, Türkiye’nin şuana kadar 60 kriteri karşıladığı görüşünde.

Türkiye’nin hedefi, kalan iki gün içinde geriye kalan kriterleri de karşılayarak komisyondan olumlu rapor çıkmasını sağlamak.

Almaya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier de , Türkiye’ye vize serbestisiyle ilgili açıklama yaptı.

Ankara’nın koşulları yerine getirmesi halinde vize serbestisinin sağlanacağını söyleyen Alman Bakan, “Varılan anlaşmalara sadık kalınmalı” dedi.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da 1 Mayıs bilançosu Gündem İstanbul'da 1 Mayıs bilançosu Gündem Diyarbakır Lice'de 11 mahallede sokağa çıkma yasağı Gündem Diyarbakır Lice'de 11 mahallede sokağa çıkma yasağı Gündem