Anayasa Mahkemesi'nden tarihi karar

Anayasa Mahkemesi, toplantı ve yürüyüş hakkının kullanılması konusunda tarihi nitelikte bir karar verdi. Ulusal Kanal Ankara Haber Müdürü Osman Erbil’in başvurusunu kabul eden mahkeme “yalnızca yasadışı olması gerekçesiyle barışçıl bir eylem engellenemez" dedi. Erbil’e verilen 5 aylık cezayı hak ihlali saydı.

Abone ol

İzinsiz gösteri iddiasıyla eylemlerin yasaklanması artık sona erdi. Anayasa Mahkemesi, Amerikan Büyükelçiliği önünde yapılan bir eylemle ilgili verdiği kararında yasadışı olsa bile gösteri ve eylemlere müdahale edilemeyeceğine karar verdi.

Bu tarihi karar 24 Ağustos 2011 tarihinde yapılan eyleme katıldığı için 5 ay hapis cezası alan Ulusal Kanal Ankara Haber Müdürü Osman Erbil’in başvurusu üzerine alındı.

Yüksek Mahkeme bu kararıyla izinsiz denilerek bir eyleme polis tarafından müdahalede bulunulmasını toplanma hakkının engellenmesi olarak değerlendirdi.

Karar başka bir yönüyle de emsal oluşturuyor. Erbil'e verilen cezanın hükmü ertelense dahi bunun toplanma hakkının kullanılmasının önüne geçtiğine hükmetti.

ulusalkanal.com.tr

Operasyonda gözaltına alınan polislerden 3'ü bombalarda parmak izi tespit edilenler Gündem Tel Abyad düşerken, Kürt Koridoru genişliyor... Gündem ''ABD Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devletinin alt yapısını hazırlıyor'' Gündem Geniş çaplı operasyon başlatıldı Gündem