Tunceli şehitlerine son görev

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan 7 polis, 1 hakim, 1 asker ile 3 mürettebatın naaşları düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehitlerin baba ocaklarında hüzün ve gözyaşı vardı.

Abone ol

Tunceli'deki helikopter kazasında şehit olan 7 polis, 1 hakim, 1 asker ile 3 personel törenlerle memleketlerine uğurlandı.

12 şehidin naaşı ilk önce Elazığ Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından şehitler için bir tören düzenlendi. Törende özgeçmişleri okundu, dualer edildi.

Şehitler naaşları tören sonrası memleketlerine uğurlandı. Babaocaklarında ise yas hakimdi. Evler Türk bayraklarıyla donatıldı.

Polis Azam Güdendede Konyalıydı. 1 kardeşi Ağrı'da polis olarak görev yapıyor. Güdendede, daha önce girdiği bir çatışmada yaralanmıştı. Ailesinin mesleği bırak isteğine karşı çıkmış, "Milletim ve devletim için dimdik ayaktayım" demişti.

Şehit olanlar arasında 29 yaşındaki hakim Onur Alan'ın da vardı. 5 ay önce mesleğine başlamıştı. Haberi Ordu'yu hüzne boğdu.

Kütahyalı Polis memuru Murat Ködük, Diyarbakır'da görev yapıyordu. Geçici görevle Tunceli'ye gitmişti. Ailesi haberle birlikte büyük üzüntü yaşadı.

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman da elim kazada şehit oldu. Çorum'un Sungurlu nufüsuna kayıtlıydı.

Polislerden Saadettin Demir'in ise Kırşehir'deki babaocağında yas var. Evli olan Demir, Şırnak'ta görev yaparken yaralanmış 3 ay önce Tunceli'de göreve başlamıştı.

Şehit ateşinin düştüğü bir diğer il de İzmir oldu. Pilot Komiser Abdullah Ortanca İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde 2013 yılına kadar görev yapmıştı. Daha sonra Pilot olmak için sınavlara girmişti.

12 kişiden biri olan polis memuru Hasan Yıldırım'ın ise 2 Mayıs günü sosyal medaydan "Bugün de ölmedim anne" notunu paylaştığı görüldü.

ulusalkanal.com.tr

YSK'ya yapılan itirazlar sürüyor Gündem Abdulkadir Bahçe, son yolculuğuna uğurlandı Gündem İzmirliler Mehmetçik için moral kolileri hazırlandı Gündem Manisa'da deprem Gündem