Zarif, İsviçre-Brüksel arası mekik dokudu

İran ile P 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer enerji müzakereleri sürüyor. İran Dışişleri Bakanı Amerikalı Mevkidaşı ile Lozan'da görüştü. Müzakereler kapsamında 30 Mart'ta kadar çerçeve anlaşmasının imzalanması bekleniyor.

Abone ol

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, nükleer enerji müzakereleri kapsamında İsviçre'nin Lozan kentinde Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi.

Zarif, ardından Brüksel'e giderek Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Alman, Fransız ve İngiliz mevkidaşlarıyla görüştü.

Toplantı çıkışında açıklama yapan Mogherini, İran ile aralarındaki bütün anlaşmazlıkları ele aldıklarını, Zarif'in terar İsviçre'ye döndüğünü ve takvimin işlemeye devam ettiğini söyledi.

Batı’nın ekonomik yaptırımları hafifletmesi karşılığında İran’ın uranyum zenginleştirme programını sınırlaması ve en az 10 yıllığına uluslararası denetime açması isteniyor.

Tahran yönetimi ile Birleşmiş Mİlletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi olan Rusya, Çin, Amerika, Fransa, İngiltere ile Almanya arasındaki nükleer enerji müzakerelerinde 30 Mart'ta kadar çerçeve anlaşmasının imzalanması bekleniyor. Nihai uzlaşma için öngörülen son tarih ise Temmuz 2015.

ulusalkanal.com.tr

İhvan'a idam cezası Dünya ABD ve Barzani kaygılı Dünya Ten Ten dünya turunda Dünya İsrail'de seçim günü Dünya