Son dakika haberleri! Milli Savunma Bakanlığı'ndan askeri operasyon açıklaması

Barış Pınarı Harekatı saat 16:00'da başladı. Suriye'nin kuzeyindeki PKK hedefleri bombalandı. Türk savaş uçakları 30 km derinliğe girdi. Milli Savunma Bakanlığı da harekatla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat’ın doğusunda #BarışPınarıHarekatı'na başladı" ifadeleriyle operasyon için duyuru paylaşamı yaptı.

Uzun süre konuşulan operasyon saat 16:00'da başladı.

İlk harekatlilik, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde oldu. Havalanan F-16 uçakları, Suriye'deki PYD hedeflerine bomba yağdırdı. Rasulayn'da YPG mevzilerinin olduğu iki nokta vuruldu. Bölgeden dumanlar yükseldi.

Ceylanpınar'dan da top sesleri yükseldi.

Terör hedefleri birçok noktadan ateş altına alındı. Tel Abyad'daki terör hedefleri, obüs atışlarıyla vuruldu. Kamışlı'da PKK'ya ait mühimmat depoları vuruldu. İlk bilgilere göre 29 nokta tam isabetle vuruldu.

Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü PKK hedefleri imha edildi. Rasulayn'da bulunan ve panik olan terör örgütü üyeleri de fark edilmemek için lastik yaktı.

Operasyon kapsamında İncirlik Üssü'nde de hava hareketliliği yaşandı.

Milli Savunma Bakanlığı, sınırda güvenliği sağlamak, terör koridorunu engellemek ve Suriyelilerin dönüşlerini sağlamak için operasyonun yapıldığını açıkladı. Sivillerin dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkatin gösterildiği de belirtildi.

Harekattan önce de Amerika, Rusya, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, NATO ve BM Genel Sekreterliği saat 14:00'ten itibaren bilgilendirildi.

Sınıra sevkiyat da sürüyor. Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığından Şanlıurfa'daki sınır birliklerine yaklaşık 120 araçlık askeri konvoy gönderildi.

Türkiye'nin çeşitli illerinden yola çıkan komando ve mayına dayanıklı zırhlı araçların olduğu 100 araçlık askeri konvoy da öğle saatlerinde Kilis'e ulaştı.

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri! Almanya'dan skandal açıklama! Fransa ve İngiltere'den BMGK'ya çağrı Gündem Son dakika haberleri... Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Barış Pınarı Harekatı mesajı Gündem Son dakika haberleri! Harekatın başlamasının ardından Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye tehdit Gündem MHP lideri Devlet Bahçeli'den Barış Pınarı Harekatı mesajı Gündem