Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Ağır hasta sayısında yükseliş devam ediyor

Son 24 saate ilişkin veriler geldi. Düne görü düşüş yaşandı Bin 203 kişiye koronavirüs tanısı kondu. İyileşen hasta sayısı ile yeni vaka sayısı arasındaki makas açılmaya devam ediyor. Ülke genelinde ise tedbirler ve denetimler yoğunlaştırıldı.

Abone ol

Son 24 saatte yapılan 92 bin 227 testten bin 203'ü pozitif çıktı. Yaşamını yitiren 22 kişi ile toplam can kaybı 6 bin 80 oldu.

Yeni hasta sayısı ile iyileşen hastası sayısı arasındaki fark dikkat çekici. Hastalığı yenenlerin sayısı 772 olarak açıklandı. Onlardan biri Sivas'ta testi pozitif çıkan 75 yaşındaki Sami Yılmaz oldu. Hastaneden oynayarak ayrıldı.

Uyarı Sağlık BakanıFahrettin Koca'dan geldi. Bakan ''Yeni hasta sayımız düne göre düşük. İyileşen hasta sayımız yeni hastalardan az. Ağır Hasta sayısında yükseliş devam ediyor. Hasta tedavi ederek başarılmış salgın mücadelesi yoktur. Büyük mücadele tedbirle verilir. Tedbir alalım. Yenilen Koronavirüs olacak'' mesajını paylaştı.

Vaka sayısının yüksek olması nedeniyle, ülke genelinde tedbirler ve denetimler sıkılaştırıldı.

İstanbul'da emniyet güçleri, Kovid-19 kapsamında denizde denetim yaptı. Haliç'te ve İstanbul Boğazı'nda durdurulan teknelerde vatandaşların sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uyup uymadıkları denetlendi. Ekipler, sosyal mesafe ve hijyen kuralalrını bir kez daha hatırlattı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde de ekiplerin durağı Gümbet'teki barlar sokağı oldu. 2 işletmenin Kovid-19 tedbirlerine ve ruhsata aykırı faaliyette bulunduğu tespit edildi. Koronavirüs önlemlerini hiçe sayan 2 işletmenin faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.

Burdur'un Bucak ilçesinde 6 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Köyde karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verildi. Köyün giriş çıkışları jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. Susuz köyü muhtarı Mehmet Dilek, tarım, hayvancılık ve nakliyecilik yapan kişilerin köye giriş çıkış yapamadığını belirtti ve yetkililerden izin sistemini devreye sokmalarını istedi.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakan Koca: Her yakınlık mutlu sonla bitmiyor Sağlık Veliler ve öğrenciler endişeli Sağlık Türkiye'de Kovid-19'u yenenlerin sayısı 234 bin 797'ye ulaştı Sağlık Bakan Koca, 81 il sağlık müdürüyle toplantı yaptı Sağlık