Şeker-İş'ten yerli üretim çağrısı
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, kuraklık ve sel afetleriyle karşı karşıya kaldığımız bugünlerde gıdanın önemine dikkat çekti,yerli üretim çağrısı yaptı. 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle Ankara’da yurttaşlara doğal pancar tatlısı dağıtan Gök, “Gıdamızın yerli, milli ve ekolojik dengeyi koruyan bir şekilde üretilmesini istiyoruz” dedi.
Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök,Gıdada yerli üretimin önemini anlattı, yetkililere önemli çağrıda bulundu.
- Yerli ve milli üretim yapmamız gerektiğini sizlerle paylaşıyorum.
16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle Türk-İş’e bağlı Şeker-İş Sendikası Ankara’daki genel merkez önünde bir açıklama yaptı. Genel Başkan İsa Gök, konuşmasında salgın döneminde gıdanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.
Salgın, iklim değişikliğinin hızlı bir şekilde görüldüğü, insanlığın kuraklık ve sel afetleriyle karşı karşıya kaldığı bugünlerde gıdanın ne kadar önemli olduğunun insanların gündeminde olmaya başladı.
-Dünyada gıdanın silah olarak kullanılmasının önünü açmamak, Türk insanı olarak yerli ve milli üretim yapmamız gerek. Gıdamızın yerli, milli ve ekolojik dengeyi koruyan bir şekilde üretilmesini istiyoruz. Eğer gıdaya ülke olarak yerli, milli ve sağlıklı bir şekilde ulaşamazsak dünyanın silah olarak kullandığı gıdada ülke insanı olarak ulaşımda zorlanacağımızı düşünüyoruz.
Sendika Genel Başkanı, açıklamasının ardından sağlıklı ürünlerin tüketimine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla programı takip eden gazetecilere ve yurttaşlara doğal pancar tatlısı ikram etti.