MİT uyardı: Türkiye'ye sızdılar

Sabancı Suikasti ile AKP ve Adalet Bakanlığı'na roketatarlı saldırıların faili olan 2 DHKP-C'li teröristin Yunanistan'dan Türkiye'ye sızdığı tespit edildi. Tüm güvenlik birimlerine yazı gönderen MİT suikast ve sansasyonel eylem hazırlıklarına karşı tedbir alınmasını istedi.

Abone ol

Kırmızı Bültenle aranan DHKP-C'lilerin saldırı için Türkiye'ye sızdığı belirlendi. MİT kritik noktalardaki emniyet tedbirlerinin artırılmasını istedi.

Sabancı Suikasti sanığı İsmail Akkol ile 2013'te AKP ve Adalet Bakanlığı'na roketarlı saldırıların faili Hasan Biber'in Yunanistan'dan Türkiye'ye sızdığı tespit edildi. Milli İstihbarat Teşkilatı güvenlik birimlerine sahte kimlikle Türkiye'ye sızan DHKP-C'li teröristlerin bilgilerini dağıtarak tedbir alınmasını istedi.

Örgütün birinci hedefinin siyasi liderler ile üst düzey yöneticiler olduğu bildirildi. MİT yazısında "örgütün önceden beri hedefinde yer alan eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’e yönelik suikast ihtimaline" dikkat çekildi.

"Gizli ve Acil" koduyla gönderilen yazıda iki teröriste ait kimlik bilgileri ile fotoğraflar 81 il emniyet müdürlükleri ile sınır kapılarındaki tüm güvenlik birimleri ulaştırıldı.

Türkiye'deki eylemlerinin ardından Yunanistan'a kaçan İsmail Akkol ve Hasan biber Türkiye'nin tüm taleplerine karşı iade edilmeyerek 2015 yılında serbest bırakılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Dikkat! O cezalar yeniden hesaplanacak Gündem Güvenlik kuvvetlerine roketli saldırı! 5 yaralı Gündem 649 terörist öldürüldü Gündem Kılıçdaroğlu sınır ihlali yapan Rus uçağı ile ilgili konuştu Gündem