Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Cumhuriyet kararı

Charlie Hebdo dergisinin Hazreti Muhammed'in yüzünün resmedilidiği kapak kariktürünü köşelerinde yayımlayan Cumhuriyet gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Hazreti Muhammed'in yüzünün resmediliği Charlie Hebdo kapak karikatürünü köşelerinde yayımlayan yazarlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında "halkı kin ve düşmanlığı tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla soruşturma açıldı.

14 Ocak'ta köşelerinde Charli Hedbo dergisinin Hazreti Muhammed'in yüzünü resmettiği karikatürü yayınlayan Çetinkaya ve Karan savcılık tarafından ifadeye çağırılacak.

Cumhuriyet Gazetesi Charlie Hebdo saldırılarının ardından dayanışma amacıyla derginin bu haftaki sayısındaki karikatürlerden oluşan 4 sayfalık bir seçkiyi yayımlandı. Ancak seçkide Hazreti Muhammed'in resmedilidiği karikatürlere yer verilmedi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre Hazreti Muhammed karikatürleri gazete yönetiminde tartışma konusu oldıu. İnfial yaratabileceği ve tepki çekebileceği gerekçesiyle seçkide bu karikatürlere yer verilmedi.

Çetinkaya ve Karan ise gazetenin seçkide yer vermediği kapak karikatürünü köşelerine taşıdı.

ulusalkanal.com.tr

Yeni Akit'ten ''Cumhuriyet'i vurun'' göndermesi Medya Aydınlık'a engel! Medya Gazetecilere iyi haber Medya Beni alın Perinçek'i gönderin Medya