PKK'nın bombalı lambası imha edildi

Şırnak merkezde asker ve polisin ortak operasyonu sürüyor. Bir yandan da arama tarama faailiyetleri devam ediyor. Teröristler tarafından sokak aralarına kurulan barikatlar tek tek kaldırılıyor. Evlerin duvarlarına sıva ile gizlenen El Yapımı Patlayıcılar da imha edildi. Silopi'de ise teröristlerin lamba içine bile bomba tuzakladığı ortaya çıktı

Abone ol

Şırnak merkezde operasyonlar sürüyor. Bölücü terör örgütünün sokak ve caddelere verdiği zarar fotoğraf karelerine yansıdı.

Teröristler tarafından il merkezinde yapılan barikatlar, asker ve polisler tarafından kaldırılıyor.

Teröristlerin, vatandaşlara ait binalarda oluşturdukları yaşam alanları, gözetleme amaçlı açılan mazgallar, evlerden evlere geçiş amacıyla kullanılan tüneller ve bu tünellerin kapatılmasına ait görüntüler de fotoğraflarla ortaya çıktı.

Duvara sıva ile gizlenen, kilit taşları ve toprak altına döşenen EYP'ler de operasyon sırasında bulunarak imha edildi. İçine bomba konulan araçlar da etkisiz hale getirildi.

Aramalarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan tüpler de bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de operasyonlar sürüyor. Yapılan aramalarda PKK'nın heryere bomba koyduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bir evde duvara asılı duran lambanın içinde bombaatar mühimmatı ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı bulundu.

Tuzak, lamba yakıldığında infilak edecek şekilde tasarlanmış.

ulusalkanal.com.tr

Gençler Tarih Okulu'nda buluşuyor Gündem Gençler Tarih Okulu'nda buluşuyor Gündem Başbakan Davutoğlu: Dokunulmazlık teklifiyle ilgili imzalar tamamlandı Gündem Başbakan Davutoğlu: Dokunulmazlık teklifiyle ilgili imzalar tamamlandı Gündem