Pekin: El Bab'da kimin eli kimin cebinde belli değil

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Suriye’deki yaşanacak sorunların önüne geçebilmek için Ankara ile Şam arasında kırmızı hat kurulması gerektiğini söyledi. PYD'nin Amerikan İsrail koridoru için Menbiç ve Afrin'den El Bab'a ilerlemeyi hedeflediğini vurgulayan Pekin, "bölge provokasyona açık, PYD'yi durdurmak isteyen Türk askeri ile Suriye ordusu karşı karşıya gelebilir" dedi.

Abone ol

Eski Genelkurmay İstihbarat başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, El Bab bölgesinde TSK mensuplarına yönelik hava saldırısını değerlendirdi, önemli uyarılar yaptı.

Pekin’e göre, Amerika planlarını bozmak için El Bab'a ilerleyen Türk askeri ile Suriye askerlerinin sıcak çatışmaya girme riski var. Bu yüzden Ankara ile Şam arasında kırmızı hat kurulmalı.

El Bab üzerinde ABD/PYD, Rusya/Suriye güçlerinin hedefi olduğunu söyleyen Pekin, "bölgede harekat ve çatışma şartları zor" dedi.

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı, PYD'nin Amerikan-İsrail koridoru için Menbiç ve Afrin'den El Bab'a ilerlemeye çalıştığını söyledi, Türk Ordusunun terör kantonlarına müdahale etmesi gerektiğini savundu.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Prof. Dr. Sencer İmer’den AP kararı yorumu Gündem CHP, Şangay'a karşı Gündem Siirt'ten acı haber Gündem MEB: Açığa alınan 6 bin 7 öğretmen göreve iade edildi Gündem