Türkiye ne yapmalı?

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin, Cerablus’ta Türk Ordusu’nu hedef almasının ardından Ankara’nın atması gereken adımlar tartışılmaya başlandı. Güvenlik analisti Cahit Armağan Dilek’e göre; Türkiye, PYD’nin ilan ettiği sözde kantonlara bir an önce müdahale etmeli. ÖSO kuvvetinin yetersizliğine dikkat çeken Dilek, Suriye hükümeti ile işbirliği yapılması görüşünde.

Abone ol

Fırat Kalkanı ile Amerika İsrail koridorunu kesen Türk Ordusu’na PKK’nın Suriye kolu PYD saldırdı, bir askerimiz şehit oldu.

Peki, Türkiye’nin bundan sonra tavrı nasıl olmalı? Uzmanlar bir an önce PYD’nin ilan ettiği sözde kantonların dağıtılması gerektiğini söylüyor.

Özgür Suriye Ordusu’nun yetersiz bir kuvvet olduğunu vurgulayan Güvenlik Analisti Cahit Armağan Dilek, sözde kantonların dağıtılması için Suriye hükümetiyle işbirliğine dikkat çekti.

PYD’nin El Bab’a ilerleyerek Tel Fırat’a uzanan bir koridor kurma olasılığına da değinen Dilek bunun mümkün olmadığını vurguladı, “PYD’nin gücü yeterli değil” dedi. Ankara’nın El Bab ilçesinin güvenliğini Şam’a bırakması gerektiğini söyledi.

Türk Ordusu’nun ABD’nin PYD’ye verdiği silahlarla hedef alındığını söyleyen Dilek, Washington’un Ankara’ya verdiği desteğin bir karşılığı olmadığını söyledi.

Haber: Ali Yağız Baltacı

Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

AKP'li Ensarioğlu: ABD'nin dediği Suriye'de olmaz; Rusya'nın dediği Suriye'de olur Gündem Yurt dışına kaçan FETÖ'cüleri yakalamak için düğmeye basıldı Gündem PYD/PKK'nın silahları Batı'dan Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Artık yetti' dedik Gündem