Nihat Genç'ten Aydınlık'a özel açıklama: Açılıma karşı çıkanları kovuyorlar

Abone ol

İhsanoğlu ve Kılıçdaroğlu eleştirilerinden sonra Halk TV yönetimi tarafından programına son verilen Nihat Genç Aydınlık’a konuştu. Muhalif basına operasyon yapıldığını söyleyen Genç, açılıma ses çıkaranların hedef olduğuna dikkat çekerek CHP’nin teslim alındığını belirtti

CHP’ye yakınlığıyla öne çıkan muhalif basında CHP yönetimini eleştiren isimlere yönelik tasfiye devam ediyor. Gazeteci yazar Nihat Genç’in Halk TV’deki “Nihat Genç konuşuyor!” adlı programı sona erdirildi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında yıldızı parlayan Halk TV, son dönemde “çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu ve CHP yönetimini eleştirenlere yönelik yayınlarıyla dikkat çekiyor. İhsanoğlu’nun adaylığının açıklanmasının ardından deneyimli program yapımcısı Hulki Cevizoğlu, CHP yönetimini eleştirerek Halk TV’den istifa etmişti. Halk TV’nin yayın programlarını da eleştiren Cevizoğlu, “Atatürkçü yazarlar arasında da mı tetikçi vardı? İhsanoğlu’nu nasıl savunuyorlar? TV’deki gazeteci yorumlarına inanamıyorum!” diyerek istifasını duyurmuştu. Daha sonra Halk TV’de “Şaban Sevinç’le Basın Koridoru” programına katılan Cevizoğlu, İhsanoğlu’nu eleştirince, program sunucusu Şaban Sevinç, İhsanoğlu’na karşı kampanyanın arkasında İşçi Partisi’nin olduğunu iddia edip Doğu Perinçek’e saldırmıştı. Cevizoğlu’nun cevabı ise tokat gibi patladı: “ Bir tek onlar kalmış. Kutluyorum onları. Ekmel Bey, Doğu Perinçek’in tırnağı olamaz.”

Halk TV ekranlarında Ceyda Karan’ın sunduğu Yol Haritası programında da İhsanoğlu krizi yaşanmıştı. Program konuğu Sinan Meydan’ın İhsanoğlu’nu eleştirdiği sırada önce yayının sesinde kısılmalar yaşandı, daha sonra “Canlı” ibaresi kaldırıldı ve alt yazılar devam ederken ekran karardı. Yayın geldiğinde program sona erdirildi.

Halk TV, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde seviyesini iyice düşürerek altyazılarla İşçi Partisi’ni hedef almıştı. Halk TV’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu konuk ettiği Halk Arenası programında “Bu Gece İP’liler de Ekmel Bey’e Hayran” başlığını atmıştı. Seçimlere kısa bir süre kala Halk TV’de Hakan Aygün’le Analiz programının KJ’sinde “Çakma ulusalcılar İP-Aydınlık ve Cemaat ‘Yetmez ama Ekmel’de buluştu” yazmıştı. Cemaat’e yönelik operasyonda Fethullahçı polis şeflerinin gözaltına alınması üzerine Halk TV’nin yayınları Cemaat medyasını aratmamıştı. Öyleki Ergenekon-Balyoz tertiplerinin basın ayağını yürüten isimlerin başında gelen Taraf yazarı Mehmet Baransu, Halk TV canlı yayınına bağlanarak operasyonu eleştirdi.

SADECE HALK TV DEĞİL

“Muhalif” yayın organlarında CHP’yi eleştirenlere yönelik baskı, Halk TV ile sınırlı değil. CHP milletvekili Durdu Özpolat’ın sahibi olduğu Yurt gazetesi son dönemde çok sayıda çalışanının işine son verdi. Derya Sazak’ın Genel Yayın Yönetmenliğine getirilmesinin ardından yayın politikasına ciddi değişiklikler gözlenen Yurt, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde CHP içinden İhsanoğlu’na karşı yükselen sesleri duymazdan gelmişti. Yurt aynı zamanda seçim öncesi ve sonrası yoğun biçimde Selahattin Demirtaş reklamı yapmıştı.

İhsanoğlu’nun adaylığını ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Hulki Cevizoğlu’nun Yurt Gazetesi ve Kanal Sokak’taki işine son verildi. Cevizoğlu kovulmasının ardından “Ben Atatürk ilkelerini savunduğum için kovuldum. Çatı aday İhsanoğlu’nu eleştirmemin bunda payı oldu. Yazılarıma ara vermemi istediler, kabul etmedim” dedi.

Yurt gazetesinde daha sonra 5 yazarın daha işine son verildi.

Cumhuriyet gazetesinde de üç servis şefinin görevine son verilmiş Aydın Engin, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Ceyda Karan ve Özgür Mumcu gibi isimler göreve başlamıştı.

‘KILIÇDAROĞLU GİTMELİ’

Halk TV’deki programı sona erdirilen Nihat Genç, yaşadıklarını Aydınlık’a anlattı.

CHP’deki değişikliği muhalif medyaya uyguluyorlar diyen Genç, bütün bu baskıların PKK açılımına tepki gösterilmemesi için gerçekleştiğini belirtti.

İşte Nihat Genç’in açıklamaları:

“CHP’deki değişikliği Halk TV’ye yansıtmaya çalışıyorlar. Hem Sarıgül’e hem Ekmeleddin’e karşı çıktım. Sarıgül’ü eleştirdiğim için seçim bitene kadar programı durdurduk. Sonradan Ekmeleddin çıktı. Programı geç saate aldılar. Şimdi Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğim için programı bitirmek istediler. Çiğlik yapmadım, kurultay geçsin devam ederiz dedim, kabul etmediler.

Cumhuriyet gazetesine, Yurt gazetesine, Halk TV’ye genel bir operasyon var. Açılım sürecine karşı çıkan herkesi koparıp atıyorlar. 2007’de operasyonlar, tutklamalar başladı. Şimdi tutuklamalar olmadan operasyon yürüyor. 10 yıldır Türkiye’ye kurdukları bu açılımı kabul ettirmeye çalışıyorlar.

CHP kurultayında muhalifler teslim olursa Meclis’e güven kalmayacak. Umudunu bulamayan halk sokağa inecek.

CHP yönetimi kendi iradesiyle bu kararları aldığını düşünmüyorum. Burada bir siyaset yok. Bu bir manda dayatmasıdır. Kılıçdaroğlu gitmek zorundadır. CHP’nin başka türlü şansı yok.

Aydınlık

CHP'li Kart AKP kongresinin iptali için başvurdu Gündem Kılıçdaroğlu'ndan İnce'ye yanıt Gündem Feci kaza! Çok sayıda yaralı var Gündem 2 şüpheli polis daha teslim oldu Gündem