Manisa'da yakılarak öldürülen kadının kimliği belirlendi

Manisa Akhisar'da zeytinlik alanda bulunan yanmış kadın cesediyle ilgili sır perdesi aralandı. Cesedin sağır ve dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer'e ait olduğu tespit edildi. Cinayeti işlediği belirlenen sağır ve dilsiz olan anne ile kızı gözaltına alındı. Zanlılar 1,5 yıl önce yine sağır ve dilsiz bir erkeği daha öldürüp aynı yere gömdüklerini de itiraf ettiler.

Abone ol

Manisa Akhisar'daki yanmış kadın cesedi ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Geçen pazar günü Suyolu Mezarlığı Mevkiindeki zeytinlik alanda, yanmış kadın cesedi bulunmuştu. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, cesedin yüzde 90'ını yandığı için talihsiz kadının nasıl öldürüldüğü tecavüze uğrayıp uğramadığı tespit edilememişti.

Yürütülen titiz soruşturmada yanmış cesedin İzmir Seferihisar'da kaybolduğu bildirilen sağır ve dilsiz 21 yaşındaki Emine Girginer'e ait olduğu tespit edildi. Kimlik tespitinin ardından derinleştirilen soruşturmada maktulle bağlantısı olan 43 yaşındaki Sevda Kocabay ile 26 yaşındaki kızı Saadet Kocabay gözaltına alındı.

Kendileri de sağır ve dilsiz olan zanlı anne kız, emniyetteki sorgularında Emine Girginer'i boğarak öldürdüklerini ardından da yaktıklarını itiraf ettiler.

Zanlı anne ve kız, işitme engelli tercüman aracılığıyla verdiği ifadelerinde 2013 yılında kaybolan ve bulunamayan yine sağır ve dilsiz olan Arif Altay'ı da aynı yöntemle öldürdüklerini, cesedi aynı yere gömdüklerini itiraf etiler.

Yapılan araştırmalarda boğularak öldürüldükten sonra yakılan ve gömülen Arif Altay'a ait bazı kemikler bulundu. Kızıyla birlikte vahşi cinayetleri işleyen kadının 20 yaşındaki oğlunun da arandığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Daha önce reddedilen Soma iddianamesi yeniden savcılığa gönderildi Yurt Mardin'de 20 köy elektriksiz Yurt PKK'ya operasyon Yurt Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı Yurt