Darbe girişimi başarısız olunca telefonlara bu mesaj gönderilmiş

FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyon raporunu kamuoyu ile paylaştı. FETÖ'nün dönemsel olarak siyasal iktidarlara yakın davrandığının tespit edildiğini söyleyen Petek, 2010 referandumunda da örgütün yargıyı ele geçirmek için AKP ile işbirliği yaptığını belirtti.

Abone ol

3 Ocak 2017'de çalışmalarını tamamlayan FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, yaklaşık 630 sayfalık çalışma raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Komisyon başkanı AKP'li Reşat Petek raporu açıklamak için Meclis'te kameralar karşısına geçti. FETÖ'nün dönemsel olarak siyasal iktidarlara yakın davrandığının tespit edildiğini belirten Petek, örgütün 2010 referandumunda da AKP ile işbirliği yaptığını söyledi.

Petek, FETÖ'nün partilerle ilişkisini anlatmak için örgütten CHP'ye yapıldığı iddia edilen bir bağışın makbuzunu gösterdi.

Raporun içinde MİT'in hazırladığı dosyaların da olduğunu belirten Komisyon Başkanına Bylock listesinin olup olmadığı soruldu. Petek'in, Bylock listesini istemediklerini açıklaması dikkat çekti.

Darbe girişiminin önceden haber alınamamasının bir istihbarat zaafından kaynaklandığını savunan Petek, istihbaratın yeniden yapılandırılmasını önerdi.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi yarın 13.00'te Iğdır'da miting yapacak Gündem Tarihi anıt mahkemeye taşındı Gündem Rumlardan Türkiye ve KKTC’yi kızdıracak teklif Gündem Bakan Bozdağ açıkladı! Bütün hakim ve savcılar incelendi Gündem