"Deniz Baykal ve Gülsün Bilgehan'la birlikte davada olacağız"

AİHM Büyük Daire'deki İsviçre-Perinçek davası için Türkiye'den Strazburg'a adeta bir çıkarma olacak. Milletvekilleri de Ermeni Soykırım yalanını bir kez daha çiğnemek için davaya gideceklerini açıkladı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde yer alan CHP sözcüsü Haluk Koç, “Deniz Baykal ve Gülsün Bilgehan'la birlikte davada olacağız” diye konuştu.

Abone ol

Perinçek-İsviçre davasına sayılı günler kala Strazburg'a gidecek heyet giderek genişliyor. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in görevlendirdiği Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyeleri de AİHM davasını takip edecek.

Meclis üyelerinden CHP Sözcüsü Haluk Koç, 28 Ocak'ta Strazburg'da olacakların açıkladı.

Ermeni soykırımı iddialarına karşı daha önce de mücadele ettiklerini belirten Koç, Fransız parlamenterleriyle kulis çalışması yaptığını açıkladı.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da temyiz davasının milli bir dava olduğunu vurguladı. Bayraktutan, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek’in girişimini destekledi.

Bayraktutan, AİHM’in Türkiye lehine karar vereceğine inandığını söyledi.

CHP’li vekil bütün yurttaşları siyasi ayrım gözetmeksizin davaya sahip çıkmaya çağırdı.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

Yasin Hayal tanık olarak dinlendi Gündem Doğu Perinçek zorunlu göç sırasında köylerinde yaşanan bir olayı anlattı Gündem "Sözde soykırım kullanılıyor" Gündem Ankara'da polis müdahalesi Gündem