O dava zaferle sonuçlandı

TGB'li Gençler Dava Sonucunu Zafer Olarak Niteleyip, Zaferi Tutsak Komutanlara Armağan Ettiler.

Abone ol

Amerikan askerleri Türkiye'de nereye geldilerse, önce karşılarında TGB'li gençleri buldular. Antalya'da 17 Temmuz 2012 günü Amerikan askerlerinin başına çuval geçirme eylemi yapan 4'ü erkek, 2'si kadın TGB üyesi gözaltına alınarak erkekler ayrı, kadınlar ayrı karakola götürülmüştü. 2 TGB'li kadın, karakolda bir kadın polis memurunun çıplak aramasına maruz kalmış ve bu durumu yargıya taşımıştı. Antalya 1. Sulh ve Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucu çıplak aramayı gerçekleştiren kadın polise 8 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca TGB’lilerin elindeki Türk bayraklarını ve Atatürk posterlerini zorla alan polisler hakkında 'Türk Bayrağını aşağılama ve görevi kötüye kullanmak' suçlarından şikayette bulundu. İşte bu gelişmelerden sonra Antalya TGB üyeleri dava sonucunu değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Sonucu zafer olarak niteleyen TGB'liler, bu zaferi Ergenekon, Balyoz vb davalarla tuttuklu olan komutanlara armağan ettiler.

TGB İl Binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Murathan Demirkıran, Atatürk gençliğinin Amerikan askerlerinin karşısına çuvallarıyla her zaman dikildiğini ve bundan sonra da dikilmeye devam edeceğini söyledi. Polislerin sert müdahalesi ve çıplak arama yapması ile ilgili de konuşan Demirkıran, Türk polisinin milletin savunuculuğu yerine, Amerikan askerinin savunuculuğunu yaptığını söyleyerek, "Gözaltına alındığımızda polisler, ağlayan Amerikan askerlerini teselli etmişlerdi. Aynı uygulamayı mahkemede de sergilemişlerdir. Yaptıkları uygulama karşısında pişman olmadıklarını belirtmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Millet Hiç Bir Zaman Esir Edilemez, Hesabı Sorulur

2003 yılında Süleymaniye'de Amerikan askerinin Türk askerinin başına çuval geçirmesinin, 'Türk halkını esir etmek' anlamına geldiğini ifade eden Demirkıran, Türk milletinin hiç bir zaman esir edilemeyeceğini, hesabının her zaman sorulacağını söyleyerek, "Hatay'da, Bodrum'da, Antalya'da da yaptığımız işte tamda budur" diye konuştu.

TGB'lilerden Tutuklu Komutanlara Armağan

Eylem sırasında ellerindeki Türk bayrağını ve Atatürk posterini polisin zorla alıkoymasının ardından mahkeme sonucunda yeniden geri almalarını ve davanın sonucunu 'zafer' olarak niteleyen Demirkıran, "Türk bayrağını emperyalizmin elinden geri almak bir zaferdir. Bu zaferi kahraman Türk komutanlarına armağan ediyoruz" diye konuştu.

"Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi", "Emek, Namus, Vatan, Silivri'ye Bin Selam" sloganlarının yükseltildiği açıklamada masanın üzerinde duran çuvallar dikkat çekti.

Haber: Devrim Dönmez - Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

''Ya Cumhurbaşkanı tuzağa düşürülmüş ya da...'' Gündem Sabahattin Önkibar'dan RTÜK'e zor soru Gündem Bahçeli AKP'yi eleştirdi Gündem “Biz bölücülüğe değil milletimize hesap veririz“ Gündem