'Polis, Uğur Kurt'u 'kasıt olmadan öldürdü'

İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde polis müdahalesi sırasında vurularak öldürülen Uğur Kurt olayı ile ilgili iddianame hazırlandı. Savcılık; olayda kasıt yok diyerek, Kurt'u vuran polis hakkında tedbirsizlikten 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

Abone ol

Uğur Kurt'un katıldığı bir cenaze töreni sırasında İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde polis müdahalesi sırasında vurularak öldürülmesi ile ilgili iddianame tamamlandı.

Savcılık, Kurt'u vuran polis memuru Sezgin K. için 3 yıldan 6 yıla hapis cezası istedi. Olayı taksirle adam öldürmek olarak yorumlayan savcı, olayda polis Sezgin K.'nin kastı olmadığını belirtti.

İddianamede Kurt'u vuran polis Sezgin K.'nın "ateş ettiğim esnada civarda sivil kimse görmediğim gibi beni uyaran, bana seslenen kimse de olmadı” ifadelerine yer verildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Hasan Yılmaz'ın hazırladığı iddianamede Sezgin K. "dikkatsizlik, tedbirsizlik ve meslekte acemilik"le ölüme sebebiyet vermekle suçlandı.

İddianame başsavcılığın onay vermesi halinde Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek ve dava açılacak. Kurt'u vuran polis Sezgin K. iddianamede tek şüpheli olarak yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

İlk ziyaret İran'a Gündem Mührü söken DBP'li başkana soruşturma! Gündem Kaçırılan 10 işçi ile ilgili yeni gelişme Gündem Ulusal Kanal haberindeki o belge dava dosyasında! Gündem