'TSK içindeki FETÖ'yü tasfiye için operasyonları başlatmıştık'

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fethullahçı yapılanmayı tespit ettiği ve darbe girişiminden önce 7 Temmuz’da operasyon talimatının verildiğini açıkladı. Operasyonun ilk dalgasında 2 amiral ve 6 binbaşı hakkında tutuklama emri veren Bato, “başlattığımız operasyonlar, ileri tarih için planladıkları darbe girişimini apar topar yapmalarına neden oldu” dedi.

Abone ol

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, TSK içinde yuvalanmış Fethullahçı Terör Örgütü’nü darbe girişimden önce bu gruba karşı operasyonlara başladıklarını belirtti.

7 Temmuz’da İzmir Merkezli operasyonda 2 amiral ve 6 binbaşı hakkında gözaltı talimatı veren Bato, “başlattığımız operasyonlar FETÖ’de telaşa neden oldu” dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato, FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı'na talimat göndermişti.

Ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şura toplantısını hatırlatan Başsavcı Vekili, “Yaş’ta ordudaki güçlerini kaybedeceklerini düşündüler. Başlattığımız operasyonlar, ileri tarih için planladıkları darbe girişimini apar topar yapmalarına neden oldu” dedi.

Bato, operasyonların dalga dalga devam edeceğini, TSK içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonun ikinci dalgasının da geçtiğimiz hafta sonu yapılmasının planlandığını belirtti.

Savcı Bato’nun talimatıyla başlatılan operasyonda yakalanan 8 kişi tutuklanmış, 16 firari hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Sosyal medyada ''Ankara'da patlama'' içerikli paylaşımlara konu olan dumanın kaynağı anlaşıldı Gündem Kosova'dan F tipi darbe için gelen Balyoz kumpasçısı Albay Tanju Poshor gözaltında Gündem Eski Tuğgeneral Uğur Şahin de darbeci suçlamalarını kabul etmedi Gündem Şehitler son yolculuğuna uğurlandı Gündem