Kılıçdaroğlu: Olağanüstü hâl kesinlikle uzatılmamalı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Başbakanlık kaynaklarına göre, Yıldırım ve Kılıçdaroğlu anayasa çalışmaları için ortak görüş benimsedi. Yıldırım görüşmede Kılıçdaroğlu'na Fırat Kalkanı harekatı hakkında bilgi verdi. FETÖ soruşturmasına yaşanan mağduriyetler de gündeme geldi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Yaklaşık 1 saat 45 dakika süren görüşmede, mini anayasa değişikliği çalışması, FETÖ soruşturması ve Fırat Kalkanı harekâtı ele alındı.

Yıldırım ile Kılıçdaroğlu, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmaları değerlendirdi, bir an önce uzlaşma ile sonuçlandırılması konusunda ortak görüş benimsendi.

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na FETÖ soruşturmalarında çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Terörle mücadele konularına da değinen Yıldırım, Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili de Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

CHP'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada Başbakan'ın OHAL'in uzayabileceği mesajını verdiğini ancak Kılıçdaroğlu'nun buna karşı çıktığı "OHAL kesinlikle uzatılmamalı" dediği belirtildi.

FETÖ ile mücadelede "imzasız ihbarlarla ilgili genelge hazırlanacağı" da kaydedildi.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan er ve erbaşların tahliyesinin de gündeme geldiği görüşmede Kılıçdaroğlu, erlerin tahliye edilmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

Abdullah Gül, Olağanüstü Hal durumunu eleştirdi Gündem Suriye politikası çöken Amerika, diplomatik manevra anlayışında Gündem Doğu Perinçek yazdı: ÖSO kiminle birlikte kime karşı savaşıyor Gündem Türkiye’nin önündeki tuzak Gündem