Soma patrona uzanamadı

Soma faciası soruşturması patrona uzanamadı. Savcılığın Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarılsın talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Abone ol

Nöbetçi mahkeme; Soma'da 301 işçiye mezar olan ocağı işleten Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın yakalanmasına gerek görmedi.

Önceki gün, soruşturmanın patrona uzandığı ve Alp Gürkan hakkında yakalama kararı çıkarıldığı iddia edilmişti. Gerçek bugün ortaya çıktı.

Akihisar Başsavcılığı soruşturma kapsamında, şirketin sahibi ve yönetim kurulu başkanı Alp Gürkan'ın ifadesine başvurmak için yakalanmasını istedi. Savcılığın soruşturmayı Alp Gürkan'a uzatma talebi nöbetçi hakime takıldı.

Karar, bilirkişi incelemesi ön raporunda "Alp Gürkan'ın kusurlu olduğuna dair bilgi yok" gerekçesine dayandırıldı.

Bilirkişi ön raporunda 39 kişinin şüpheli olarak yer aldığı bu isimlerden 3'ünün hayatını kaybettiği öğrenildi.

36 şüpheliden 8'i tutuklanmış, 9'u hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 11'i savcılıkça, 8'i ise mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Faciadan yaralı kurtulan işçiler ve yakınlarının adliye önündeki eylemi sürerken soruşturmada delil toplanmasına devam edildiği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

''Erdoğan bölünmüş bir Türkiye'ye başkanlık edecek'' Gündem Şehit arkadaşları için yürüdüler Gündem Bu battaniyenin öyle bir hikâyesi var ki... Gündem Yine o savcı, yine Kılıçdaroğlu Gündem