PKK'nın kullandığı silahların isimleri açıklandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki operasyon bitti. Yapılan arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Ele geçirilen silahlar, PKK'ya Amerika başta olmak üzere dış güçlerin verdiği desteği bir kez daha gözler önüne seriyor. İşte o silahlardan bazıları ve özellikleri...

Abone ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde sona eren operasyonlarda PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Ele geçirilen silahlar, Türkiye’nin sadece PKK’ya karşı değil, onlara silah ve mühimmat gönderen dış güçlere karşı savaş verdiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Teröristlerin çok sayıda ve türde hafif silahları, hafif ve ağır makineli tüfekleri, tanksavar silahları, hava savunma silahları, top ve havanları kullandığı tespit edildi.

PKK'nın kullandığı silahlar arasında Zagros-1, Zagros-2 ve Şiyar-1 adlı Amerika yapımı silahlar da var. Zagros, ABD özel üretimi bir suikast tüfeği. ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar, zırh delici özelliğe sahip, Mermileri ise uranyumla zenginleştirilmiş. ABD ordusunun özel kuvvetlerinde yaygın olarak kullanılan bu silahlar, balistik mermi de atabiliyor.

Uygun hava koşullarında 4 kilometreye kadar etkili olan özel üretim olan Zagros’ların ABD tarafından PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’ye verildiği ve bu silahların 18 tanesinin Türkiye’ye getirildiği tespit edilmişti. Normal uçaksavar ağırlığının çok altında olan ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği silah 8 kilo. Şarjörü bulunmayan silah her seferinde tek mermi atabiliyor. PKK'nın bu silahı güvenlik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlarla helikopter ve tesislere karşı kullandığı değerlendiriliyor.

PKK'ya dış güçlerin sağladığı silahlardan biri de Şiyar-1 isimli uzun mesafeli keskin nişancı silahı... Terör örgütünün, yaygın olarak kullandığı özellikle taşınması zor ağır silahlardan biri. Şiyar-1 silahı da PKK'nın dış güçlerin desteğiyle elde ettiği, bazı kabiliyetler eklemek suretiyle modifiye ederek geliştirdiği bir silah. Şiyar-1 silahının da tıpkı Zağros gibi güvenlik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlar ile helikopter ve tesislere karşı kullanıldığı belirtiliyor.

TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI SİLAHLAR

Teröristlerin sadece kaleşnikof kullandığı iddialarını her gün dillendiren bazı siyasilerin söylediklerinin aksine kullanıldığı tespit edilen silahların listesi şöyle:

Hafif silahlar, UZİMakinalı Tabanca, MP5 Makinalı Tabanca, AKS-74U Makinalı Tabanca, AK-47 Piyade Tüfeği, AK-74 Piyade Tüfeği, M-16 Piyade Tüfeği, G-3 Piyade Tüfeği, DRAGUNOV 7.62 mm (SVD), TABUK Piyade Tüfeği. Hafif ve ağır makinalı tüfekler; RPK Makineli Tüfek, PKM Makineli Tüfek (BIXI), HK-23 Makineli Tüfek, MG-3 Makineli Tüfek, DSHK-M Ağır Makineli Tüfeha. Hava savunma silahları; 14.5 mm ZPU-1 (DOCKA), 12.7 mm Uçaksavar, SA-7 GRAIL (STRELA-2). Top ve havanlar; M 18 A-1 57 mm GTT, 60 mm M-19 Havanı, 82 mm M-19k. Tanksavar silahları; RPG-7, RPG-16, PG-7V AT Roket, RPG-18, M-72 LAW, Katyus37 Havanı, 120 mm M-120 Havanı. Teröristlerin aldıkları destek ile geliştirdikleri silahlar; Zagros-1, Zagros-2, Şiyar-1.

Zagros-1 isimli uzun mesafeli keskin nişancı silahı, terör örgütünün dışarıdan aldığı destekle yaygın olarak kullandığı, özellikle taşınması zor ağır silahlara ilave bazı kabiliyetler eklemek suretiyle modifiye ederek geliştirdiği bir silah. Zagros-1 silahı, güvenlik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlar ile helikopter ve tesislere karşı kullanıldığı değerlendiriliyor.

Şiyar-1 isimli uzun mesafeli keskin nişancı silahı, terör örgütünün yaygın olarak kullandığı, özellikle taşınması zor ağır silahlara ilave ile bazı kabiliyetler eklemek suretiyle modifiye ederek geliştirdiği bir silah. Şiyar-1 silah, güvenlik güçleri tarafından kullanılan zırhlı araçlar ile helikopter ve tesislere karşı kullanıldığı düşünülüyor.

ulusalkanal.com.tr

pkk
Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları yarından itibaren 12 derece artacak Gündem Nusaybin'de hain saldırı! Şehit sayısı 5'e yükseldi Gündem Topçular-Eskihisar feribotunda canlı bomba paniği Gündem CHP İl Başkanı'ndan skandal sözler: TSK katliam yapıyor Gündem