MİT TIR'ları soruşturması Jandarma istihbaratına da sıçradı

Adana'da durdurulan silah ve mühimmat yüklü MİT TIR'ları soruşturmasına Jandarma İstihbaratı da takıldı. İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla müfettişler, jandarma istihbaratında teftiş başlattı. Dinleme kayıtları ve ödenekler mercek altına alındı.

Abone ol

Adana'da silah ve mühimmat yüklü MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma, Jandarma İstihbaratına da sıçradı. İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'nda teftiş başlattı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, "MİT TIR'larının durdurulmasında Jandarma istihbaratı etkili oldu" iddialarının ardından, İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Efkan Ala'nın talimatıyla Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan görevlendirilen iki Mülkiye başmüfettişi, Jandarma İstihbarat Başkanlığı’nın kayıtlarını incelemeye aldı.

Müfettişler jandarma istihbaratının 2011-2014 yılları arasından dinleme kayıtlarını inceleyecek. Yardımcı istihbarat elemanı kullanılıp kullanılmadığı, istihbarat ödeneklerinin kullanımının uygun olup olmadığı araştırılacak.

ulusalkanal.com.tr

Perinçek: Erdoğan'a ve Demirtaş'a oy yok! Gündem Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Kınıyoruz Gündem Gurbetçi rağbet etmedi Gündem Televizyon çekmiyor diye bakın ne yaptılar? Gündem