PKK ağır kayıp verdi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 24 Temmuz'da Kandil'e yönelik başlattığı hava operasyonlarının PKK için bilançosu ağır oldu. Son 23 günde 390 terörist öldürüldü. Öldürülenler arasında 4 büyük PKK grubunun lideri de var. İstihbarat raporlarına göre Kandil ve diğer kamplar yüzde 80 oranında imha edildi.

Abone ol

PKK Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik operasyonları nedeniyle büyük bir darbe aldı.

Anadolu Ajansı'nın elde ettiği bilgiye göre hava harekatının başladığı 24 Temmuz'dan bu yana PKK'nın verdiği kayıp sayısı 390'a ulaştı.

Bokriskan bölgesinde örgütün 4 büyük grup lideri öldürüldü. PKK ve HDP çevrelerinin sivil katliamı yapılıyor dediği Zargeli Kampı'nda da örgüt 20'nin üzerinde kayıp verdi.

PKK'nın operasyonlar nedeniyle aldığı darbe istihbarat raporlarına da yansıdı.

Raporlarda "Irak kuzeyinde yer alan Kandil başta olmak üzere diğer barındıkları kamplar tesis ve yığınaklanma kapsamında %80 oranında tahrip edilmiş, personelin %50’si etkisiz hale getirilmiştir. İkinci derece lider kadro tasfiye edilmiştir." bilgisine yer verildi.

Devletin güvenlik birimlerin raporlarına göre PKK kırsalda da sıkışmış vaziyette. Raporda "Son dönemde yurt içinde karadan ve havadan yapılan etkili operasyonlar nedeniyle kırsalda bulunan teröristler çok zor durumdadırlar. Kırsalda bulunan teröristlerden pişman olup kaçmayı başaranlar teslim olmaktadırlar." denildi.

Öte yandan son 40 günden 42 güvenlik görevlisi PKK düzenlediği saldırılar sonucunda şehit oldu.

ulusalkanal.com.tr

"Askerimiz polisimiz yüzlerce teröristi gömdü" Gündem Şehit annesi meydan okudu Gündem Çavuşoğlu: 'Kökünü kazıyıncaya kadar vuracağız' Gündem AKP'li Özdağ tarih verdi Gündem