Türkiye’den “Katar” tespiti

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Katar krizinden ABD’yi sorumlu tuttu. “Ne olduysa Trump’ın gelişiyle oldu” sözleriyle ABD Başkanı Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretini hatırlatan Özer, krizin bir nedenini de Suudi Arabistan’ın İran karşıtlığına bağladı. Büyükelçi Özer, Türkiye’nin Katar’ın yanında yer almaya mecbur olduğuna dikkat çekti.

Abone ol

Türkiye, Katar krizinden ABD’yi sorumlu tutuyor.

Ankara tespitini yaptı. Katar krizinin nedeni tartışılırken Türkiye’nin Doha büyükelçisi Fikret Özer’den dikkat çeken açıklamalar geldi. Hürriyet gazetesine konuşan Özer, krizin nedenine ilişkin ABD Başkanı Donald Trump’ın Suudi Arabistan ziyaretini hatırlattı.

”TRUMP’IN GELİŞİYLE OLDU”

Türkiye Doha Büyükelçisi Fikret Özer, "Suudi Arabistan, Körfez bölgesinin ‘ağabeyi’ konumunda ve buradaki en yerleşik ülkedir. Kral Selman’ın ilk döneminde de Katar’la ilişkiler normal seyrediyordu ancak Trump’la görüşmenin hemen ardından herhalde ‘Biz ne yapsak Amerika bizi destekler’ düşüncesi olmuş olsa gerek, bu derece sert ve keskin bir tavrı oldu. Yani Trump’ın gelişiyle ne olduysa bir şeyler oldu" dedi.

Suudi Arabistan’ın İran karşıtlığına da vurgu yapan Özer, Katar-İran zirvesine dikkat çekti.

Türkiye Doha Büyükelçisi Fikret Özer, Tabii işin içinde Suudi Arabistan’ın İran karşıtlığı da var. Bu krizin Katar Emiri Tamim bin Hamad El Sani’nin İran’da seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi tebrik etmesinden hemen sonra olması dikkat çekiyor" ifadelerini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin de Katar’ın 2022’de oynanacak FIFA Dünya Kupası’nı almasını hazmedemediğini söyleyen Özer, Türkiye’nin Katar konusunda mecburiyetine dikkat çekti.

Büyükelçi Özer “Türkiye ilk başta tarafsız bir açıklama yaptı ancak işin detayına girildiğinde bu krizin sebepleri anlaşıldı ve Türkiye ilkesel olarak Katar’ın yanında yer almaya mecbur kaldı” ifadelerini kullandı. Katar’daki Türk Üssü’nde 95 Türk askerinin bulunduğunu söyleyen Özer bu sayının 5000’e çıkabileceğini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Kızılay'da usulsüzlük skandalı ve FETÖ bağlantısı Gündem TBMM Karma Komisyonundan HDP'li Öztürk kararı Gündem Oğuz Güven tahliye edildi Gündem CHP milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı Gündem