Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım'dan ortak açıklama

Kamu katılım finans kuruluşları ekonomiye destek paketler hazırladı. Normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için 4 finansman paketi hayata geçirilecek.

Abone ol

"Konut finansmanı", "taşıt finansmanı", "sosyal hayatı destek" ve "tatil destek"... Kamu katılım finans kuruluşları 4 yeni finansman paketini hayata geçiriyor.

Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım'dan ortak açıklama yapıldı. Finansman paketleri, normalleşme sürecine geçiş için vatandaşların finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanabilmesi amacıyla hazırlandı.

Sıfır konutlar için aylık yüzde 0,64, ikinci el konutlar için aylık yüzde 0,74 finansman oranıyla finansman imkanı sunulacak. Kredi, azami 12 ay ödemesiz ve 15 yıla kadar vade ile verilecek.

Kamu katılım finans kuruluşlarınca, "Yerli Üretime Özel Taşıt Finansmanı" kapsamında da adım attı. Anlaşmalı firmalardan araç satın alacaklara aylık yüzde 0,49-0,69 finansman oranıyla taşıt finansmanı imkanı sağlanacak. Bu oran ikinci el araçlarda yüzde 0,82 olacak. Üst limit ise 150 bin lira...

Öte yandan yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörü firmalarıyla anlaşmalar imzalanacak. Vatandaşlar, 6 ay ödemesiz aylık yüzde 0,55 finansman oranıyla asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL kredi çekebilecek.

Turizm sektörü için de adım atıldı. Kamu katılım finans kuruluşlarıyla anlaşma yapacak seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran müşterilere 10 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeyle finansman imkanı sunulacak.

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank da aynı kapsamda kredi imkanlarını devreye almıştı.

ulusal.com.tr

Peak Games 1,8 milyar dolara satıldı Ekonomi Bakan Albayrak'tan 4 yeni finansman paketi açıklaması Ekonomi Bakan Pekcan'dan ihracat açıklaması Ekonomi BDDK'dan yeni karar Ekonomi