Güler: Türk milletinin egemenlik hakkına el uzatamazsınız

AKP iktidar Türk Milleti kavramını ortadan kaldırmayı hedefleyen anayasa taslağını Nisan ayında Meclis’e getirmeye hazırlanıyor. Milli Anayasa Hareketi ise bölücü anayasa girişimlerine karşı kurultay düzenliyor. İlk kurultayını 27 Mart Pazar günü yapacak hareketin Yönetim Kurulu Üyesi Birgül Ayman Güler Ulusal Kanal'a konuştu, “Türk Milletinin egemenlik hakkına el uzatamayacaksınız” dedi.

Abone ol

Türk Milleti kavramını ortadan kaldırmayı hedefleyen yeni anayasa çalışmalarına devam edileceğini Başbakan Ahmet Davutoğlu bir kez daha açıkladı.

Manisa’da konuşan Davutoğlu, AKP’nin hazırladığı anayasa taslağını Nisan ayında Meclis’e sunacaklarını belirtti.

Bölücü Anayasaya karşı kurulan Milli Anayasa Hareketi ise “Türk Milleti” ifadesini hedef alan girişimlere karşı kurultay topluyor.

Milli Anayasa Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Birgül Ayman Güler Anayasa girişiminin tarihe ve gerçeklere aykırı olduğunu söyledi.

Milli Anayasa Hareketi ilk kurultayını 27 Mart Pazar günü Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapacak.

ulusalkanal.com.tr

Oktay Vural: Anlaşılan o ki arada bir pazarlık meselesi var Gündem CHP ile HDP "çözüm komisyonu" kurulmasını istedi Gündem Mardin'den acı haber: 1 şehit Gündem Eskişehir'de çalıntı araç alarmı Gündem