"Yeni hükümeti izleyeceğiz"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları gözlerini Türkiye'ye dikti ve uygulanacak hükümet politikalarını izleyeceklerini belirtti. JCR, siyasi ve sosyal istikrara dikkat çekti. Moody's ise büyüme, enflasyon ve oynak sermaye sorununa. Her iki kurumda Türkiye'ye tedbir önerdi.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve JCR 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Moody’s, siyasi belirsizliğin azaldığını belirtirken, JCR hükümetin yeni politikalarının izleneceğini belirtti

Moody’s, seçimin kredi notuna etkisini "Not, yeni hükümetin düşük büyüme, yüksek enflasyon ve oynak sermaye hareketlerine karşı nasıl bir politika izleyeceğine bağlı olacak. Bankalar yüksek jeopolitik risklerle karşı karşıya” açıklaması yaptı.

Japonya kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'deki seçimlerin kredi notuna etkisini "sınırlı" sözü ile özetledi. Ve yeni hükümetin politikalarını izleyeceğini kaydetti. JCR, Siyasi ve sosyal istikrarın orta vadede güçlendirilmesi, yapısal reformların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Madende kömür tozu patlaması: Yaralılar var Ekonomi Borsa hızlı yükseldi Ekonomi Dolar güne nasıl başladı? Ekonomi SAMEKS endeksi açıklandı Ekonomi