ABD Ankara Büyükelçisi’nden çuval açıklaması

Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmesine bir yorum da, Amerika'nın yeni Ankara Büyükelçisi John Bass'tan geldi. "Olaydan çok mutlu olmadım" diyen Bass, protestonun "izole" bir olay olduğunu savundu. Bass, açılım sürecinden de somut sonuçlar beklediklerini açıkladı.

Abone ol

Amerikan askerlerinin başına İstanbul'da çuval geçirilmesi ABD makamlarında rahatsızlık yarattı.

İşçi Partisi Öncü Gençlik ve TGB üyelerinin eylemine bir yorum da Amerika'nın yeni Ankara Büyükelçisi John Bass'tan geldi.

"Olaydan çok mutlu olmadım. Çoğumuzun yaşadığı Türk misafirperverliği ve o kültürle bağdaşmıyor. Bu ülkeye ilk defa gelen 3 denizcinin bu ülkeden "Amerikalıların iyi karşılanmadığı bir yer" hissiyle ayrılması nedeniyle üzgünüm. Fakat olayı konteksinden uzaklaştırmamak lazım. Bu izole bir olay. Biz bu ifade şiddete ve fiziksel çatışmaya dönüştüğünde endişeleniyoruz."

Bass, Amerika'nın açılım sürecinden beklentilerini de açıkladı, "Sürecin devam etmesini ve somut sonuçlar ortaya çıkmasını görmek istiyoruz" dedi.

Bass'a, Türkiye'nin terör örgütü olarak tanımladığı PYD de soruldu. Bir kaç yıldır Kürt gruplara destek verdiklerini belirten ABD büyükelçisi, "Suriye’nin uzun vadeli istikrarına yoğunlaşmak PYD için çok önemlidir" dedi.

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi, Amerika'nın Suriye'de birinci önceliğinin Kobani de denilen Ayn el Arab olduğunu söyledi.

John Bass, "Amerika 2015’te Ermeni soykırımını tanıyacak mı?" sorusuna ise, "Erdoğan’ın geçen yılki açıklamaları tarihi önemdeydi. 1915 olaylarının etrafında yer alan gerçeklerin tam ve samimi kabulüne ilişkin ilave çalışmalara gerek olduğuna inanıyoruz" diye yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr

İşte Bahçeli, işte TGB! Gündem Bağdadi'nin ses kaydı çıktı Gündem Bakan açıkladı: Pazartesiden itibaren toplatılacak Gündem AYM önünde Adalet Nöbeti Gündem