Anayasa Mahkemesi, günde 500 başvuru alıyor

Anayasa Mahkemesi, OHAL ilanıyla birlikte bireysel başvuru sayısının artmasının ardından yeni bir düzenlemeye gidiyor. Her gün yaklaşık 500 kişinin başvurusunu alan Yüksek Mahkeme yargının yükünü hafifletecek bir komisyon oluşturacak. Mağdur olduğunu iddia edenler önce bu komisyona müracaat edecek, talebi reddedilen kişilere bireysel başvuru yolu açılacak.

Abone ol

Bireysel başvuru sayısının artmasının ardından yeni bir komisyon kurulacak. Mağdur olduğunu iddia edenler önce buraya müracaat edecek.

Milliyet'in haberine göre, her gün yaklaşık 500 kişinin bireysel başvuru yapması üzerine Anayasa Mahkemesi, iş yükünü hafifletmek için yeni uygulama arayışına girdi.

Habere göre, başvuruları azaltmak için 2013 yılında kurulan İnsan Hakları Tazminat Komisyonu Başkanlığı’na benzer bir uygulama üzerinde duruluyor.

Bu kapsamda, OHAL Kararnameleri ile meslekten ihraç edilen kamu görevlilerine, bireysel başvurudan önce yeni kurulacak komisyona müracaat etme şartı getirilecek.

Komisyon, müracaatları inceleyecek ve nasıl bir yöntem uygulanacağına karar verecek. Komisyonca talebi reddedilen kişilere ise Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolu açılacak.

Komisyonun kurulması, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Anayasa Mahkemesi Zühtü Arslan'ın 29 Ekim'de yaptığı görüşmede de gündeme geldi. Erdoğan'ın konuya sıcak baktığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Artık, ‘Ağzıma geleni söyledim’ demeyin! Gündem CHP'den OHAL'e jet tepki Gündem Türk uçağı, Rusya hava sahasında gözlem uçuşu yapacak Gündem Eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak tutuklandı Gündem