5 yıldır çıkarılamıyor

Yüksek Hızlı Tren hattı inşaatı çalışmaları sırasında oluşan göçüğün altında, değeri tam 33 milyon Euro olan tünel açma makinası yatıyor. 2009 yılında Bilecik - Bozüyük arasındaki tünelin altında kalan makina, 5 yıldır çıkartılamıyor.

Abone ol

Bilecik’te Yüksek Hızlı Tren hattı inşaat çalışmaları sırasında çöken tünelin altında 33 milyon Euro değerindeki bir iş makinası kaldı. Tünel açma makinası 5 yıldır çıkartılamıyor. Bu nedenle 26 Nolu tünel yapımı geçici olarak askıya alındı.

Göçük 2009 yılında, Bilecik-Bozüyük arasındaki Ahmetpınar Köyü mevkiinde meydana geldi. 6,2 kilometre uzunluğunda yapılması planlanan 26 No’lu Yüksek Hızlı Tren Hattı, Tüneli’nin henüz birinci kilometresi açıldığı sırada göçtü.

33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen TBM adlı tünel açma makinesi bugüne kadar çıkartılamadı. Göçük nedeniyle YHT hattının bu bölgedeki güzergahı da değiştirildi. Bu bölgeye başka bir yerden hat döşendiği, bunun da Yüksek Hızlı Trenin’nin hızını bu bölgeden geçerken 70 kilometreye kadar düşüreceği belirtiliyor.

İnşaatı sürdüren firmanın makineyi çıkarmak için girişimlerde bulunduğu, yurt dışından gelen bir firmanın makineyi çıkarmak için 1 milyon lira talep etmesini ise kabul etmediği belirtiliyor.

Göçük altında kalan makine çıkarılabilirse 6,2 kilometrelik tünelin açılması için çalışmaları yeniden başlayacak.

ulusalkanal.com.tr

Cumhurbaşkanlığı seçimi geçici aday listesi yayımlandı Gündem Bir genç daha bonzai kurbanı oldu Gündem 5 yıldır çöken tünelin altında Gündem SADAT'ın ilginç iş ilanı! Gündem