Çinli yetkililer Uygur Türkü çocuk için seferber oldu

ABD destekli Uygur kışkırtması, Sincan'dan gelen görüntülerle, yine yalanladı. Sincan Uygur Özerk bölgesinde 7 yaşındaki Uygur Türkü erkek çocuğun sağ kolu traktöre sıkıştı. Çin'in desteğiyle çocuk, ameliyat için kısa sürede Urumçi'ye ulaştırıldı.

Abone ol

Sincan'da, ABD'nin Uygur Türkleri üzerinden öne sürdüğü yalanlar yine yerle bir oldu. Çinli yetkililer, Uygur Türkü çocuğa yardım için seferber oldu.

Sincan Uygur Özerk Bölgesinde yedi yaşındaki erkek çocuğu sağ kolunu traktöre sıkıştı ve koptu.

Çocuğun babası, ''Çocuk oyun oynarken kolu kazayla traktöre sıkıştı ve koptu. Özerk bölge hastanesine gidilirse 6 saat içinde tedavi edilebileceği söylendi'' dedi.

Küçük çocuğun ameliyat için Hotan’dan 1400 kilometre uzaklıktaki bölgenin başkenti Urumçi’ye gitmesi gerekiyordu. Çin Hava Yolları, çocuğu kurtarmak için devreye girdi. Çocuk için kurtarma planı hazırlandı. Yaralı çocuk Urumçi'ye ulaştırıldı.

Kolu kopan çocuğun replantasyon ameliyatı 4 saat sürdü. Küçük çocuğun kolu başarıyla takıldı. Durumunun stabil olduğu aktarıldı.

Gates çifti servetlerini nasıl paylaşacak? Dünya Trump 'arabulucu' damadı: Arap ülkeleri ile İsrail'in arasını yapacak Dünya Trump'tan sosyal medya baskısına yeni çözüm Dünya İran'ın propaganda videosunda ABD Kongre Binası füze ile vuruldu Dünya