Meteorolojiden İstanbul için kar yağışı uyarısı (31 Ocak Salı İstanbul hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da gece 03.00'de hafif kar yağışının başlaması, sabah 09.00'a kadar etkili olmasının beklendiği tahmin edildiği belirtildi. Öte yandan yurdun doğu kesimlerinde yarın ve çarşamba günü beklenen kar yağışlarının Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Abone ol

Meteoroloji'nin saatlik hava tahminine göre, İstanbul'da gece 03.00'de başlaması beklenen hafif kar yağışı 09.00'a kadar etkili olacak.

İstanbul'un bazı ilçelerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oldu. Kısa süre etkili olan bu yağış İstanbulluları şaşırttı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yüksek ilçelerde kısa süreli bir kar yağışının etkili olmasının ihtimal dahilinde olduğu belirtildi.

Meteoroloji uzmanı, karla karışık yağmurun görülebileceğini belirterek, sıcaklık değerlerinin bu tür yağışlara uygun olduğunu söyledi.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel ise Boğaziçi çevresindeki yüksek ilçelerde (Etiler, Maslak vb.) karla karışık yağmur ve kar tanelerinin görülebileceğini belirtti.

12 İL İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARIIS

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı Doğu illerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, yurdun doğu kesimlerinde yarın ve çarşamba günü beklenen kar yağışlarının Diyarbakır, Batman, Siirt, Bingöl, Tunceli, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Elazığ’ın doğu, Van’ın ve Erzurum’un güney kesimlerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Vatandaşlar yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ile özellikle çığ tehlikesi) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı

ulusalkanal.com.tr

31 Ocak Salı Ordu ve Giresun'da engelli ve hamile kamu personeli izinli mi Gündem Eski Ankara Valiliği personeline FETÖ operasyonu Gündem Bekir Bozdağ'dan FETÖ'cüleri iade etmeyen ülkelere rest Gündem Yaşar Okuyan'dan ameliyatı sonrası ilk mesajlar Gündem