HSYK'da cemaate 3 koltuk

Fethullahçı yapı HSYK'da 3 koltuk daha aldı! Yargıtay hakimleri arasından 3 asil 3 yedek HSYK üyesi seçildi. Ankara Cumhuriyet Savısı Abbas Özden, 12 Ekim'de yapılacak seçimlere katılan grupları uyardı, "HSYK'yı bu yapıya teslim etmeyeceğiz" dedi.

Abone ol

Fethullahçı yapı HSYK'da 3 koltuk daha aldı! Yargıtay hakimleri arasından 3 asil 3 yedek HSYK üyesi seçildi. Ankara Cumhuriyet Savısı Abbas Özden, 12 Ekim'de yapılacak seçimlere katılan grupları uyardı, "HSYK'yı bu yapıya teslim etmeyeceğiz" dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na 3 asil 3 yedek üye veren Yargıtay'da seçim yapıldı. 13 adayın yarıştığı seçimde cemaatin adayları olarak bilinen isimler asil üyeliklere seçildi. Sonuçlara göre, 20. Daire'den Yakup Ata, 7. Daire'den Kerim Tosun ve 18. Daire'den Mustafa Kemal Özçelik HSYK üyesi oldu. Yedek üyeler de Yargıtay 13. Ceza Dairesi Üyesi Salih Sönmez ile 8. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Eryılmaz da cemaat adayları olarak isimleri anılmıştı.

Cemaatin 3 asil ve 2 yedek üye koltuğuna hakim olduğu bu seçimin ardından gözler 12 Ekim'de yapılacak olan adli ve idari yargı seçimine çevrildi. 10 HSYK üyesinin belirleneceği seçim öncesinde Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden önemli bir uyarı yaptı.

"Bu zümre yargıda haksız ve hukuksuz atamalarla hak etmeyenleri haketmedikleri bir yere getirerek yargıya olan güveni yüzde 20'lerin altına düşürmüşlerse, yargının itibarını ayaklar altına almışlarsa, buna karşı birlik ve beraber olalım diyoruz"

F tipi yapının bağımsız aday görüntüsü ile aradan sıyrıldığını belirten Özden, hakim ve savcılara çağrı yaptı.

"Sözde bağımsız adaylarla girip, blok oylarla aradan sıyrıldılar. Meslektaşlara sesleniyorum, bu zulme son vermek istiyorsanız. Lütfen oyuna gelmeyin, oyları bölmeyelim"

Özden, 12 Ekim'deki seçimde F tipi yapıya karşı ittifak çağrısını bir kez daha yineledi.

"Yargıda Birlik Platformu ile malum yapı arasında geçecek bir seçimdir. Eğer yine şahsi ikbal peşinde koşarak, yani bir kişiyi çıkaralım o şöyle olsun gibi hesaplarlaket edersek aynı şeyin başımıza gelme ihtinmali güçlüdür. Ancak biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Arkadaşlarımızla tekrar görüşeceğiz. Bu zulme son diyeceğiz. Bir zümrenin hakimiyetine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Ya zalimden ve zulümden yana olacaklar, beraber hareket edecekler, saflarını ona göre belirleyecekler. Ya da çoğulcu ve demokrat bir yargı yönetimi istiyorlarsa Yargıda Birlik Platforu ile olacaklar."

ulusalkanal.com.tr

Atatürk Havalimanı'nı kilitleyen arıza Gündem Erdoğan: İsrail'e bu soruyu sordular mı? Gündem 10 saatlik emek yürüyüşü! Gündem 4 günde 200 Bin'e ulaştı Gündem