Halep'te yakalanan teröristlerden itiraf: Türkiye'de eğitildik

Suriye televizyonu, Suriye Halep'te yakalanan teröristlerin, Türkiye'de bulunan kamplarda Türk, Amerikalı ve Katarlı subaylar tarafından eğitim aldıklarını itiraf ettiğini açıkladı.

Abone ol

Suriye Televizyonunun dün akşam yayınladığı "itiraf" videolarında, yakalanan kişilerden biri olan Ahmet Mustafa Mastari'nin, 'Hama Kalkanı Tümeni' adlı oluşumda yer aldığını, Selkin Bölgesinde 45 gün süren bir eğitim aldığını ve Selkin'de Türk ve Amerikalılar tarafından eğitildikten sonra Türkiye'ye gittiğini itiraf ettiği bildirdi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığı habere göre, İdlib ve Hama kırsallarında bazı eylemlere katıldığını söyleyen Mastari; Selahattin Semtinden civardaki sivil yerleşim alanlarını füze ve roketlerle hedef aldıklarını, ölen sivil vatandaşların cesetlerini de binalara attıklarını söyledi.

Halep Kentinin Sükkeri Semtinden olduğunu söyleyen Muhammed Akil Ek ise; Selkin'de Amerikan, Katarlı ve Türk subaylar tarafından 45 gün eğitilmelerinin ardından Türkiye'ye gittiklerini ifade etti.

Türkiye'de kendilerine kişi başına 200 dolar verildiğini açıklayan Akil Ek, daha sonra Suriye ordusuna karşı savaşmak için Halep'e geri döndüklerini söyledi.

Yakalanan bir diğer isim olan Kasım Abdullah'ın ise 'Sultan Murat Tümeni'ne katılmadan önce Türkiye'de 5 ay süre kaldığını açıkladı.

Açıklamaya göre aylık 18 bin lira maaş aldıklarını söyleyen Kasım Abdullah, 50 kişiden ibaret grupla birlikte Zehra Cemiyetine saldırdıklarını, saldırının başarısız olması üzerine Suriye ordusuna teslim olduklarını ifade etti.

Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

Tarık Akan’a 4 yıl hapis Gündem Kılıçdaroğlu koalisyon hakkında konuştu Gündem Alarma geçildi! Yeni bir virüs mü? Gündem İki havalimanının adı değişti Gündem