Adaylık başvuruları başladı

1 Kasım seçimleri için, siyasi partilerin milletvekili aday belirleme süreci başladı. AKP ve CHP'de başvurular bugünden itibaren, MHP'de ise yarından itibaren yapılacak. Muhalefetin aday listelerinde büyük bir değişiklik olması beklenmiyor. AKP de ise 3 dönem kuralı için gözler kongrede yapılacak tüzük değişikliğinde.

Abone ol

Seçim takviminin netleşmesiyle siyasi partilerde de aday belirleme süreci başladı.

AKP ve CHP’de milletvekili aday adaylık başvuruları bugünden itibaren yapılacak.

CHP’nin 7 Haziran seçimlerine girdiği listede küçük değişiklikler yapılması bekleniyor. CHP’den istifa eden İhsan Özkes’in yerine İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın aday yapılması planlanıyor. İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Gamze Akkuş İlgezdi gibi isimlerin de listenin arka sıralarına kaydırılabileceği konuşuluyor. CHP’de adaylık başvuruları 7 Eylül Pazartesi günü sona erecek.

MHP ve HDP’nin listelerinde değişiklik olmayacağı ifade ediliyor.

MHP’nin aday adaylık başvuruları 1 Eylül Salı günü başlayacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş'in yerine bir başka isim listeye alınacak.

AKP'nin aday listesinde ise 12 Eylül'de yapılacak olan kongre belirleyici olacak. Zira kongrede 3 dönem kuralının geçici bir madde ile esnetilmesi bekleniyor. Kulislere göre AKP yönetimi üç dönemlik isimlerden 10 kadarını yeniden Meclis'e taşımak istiyor.

Ali Babacan, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Nihat Ergün, Bekir Bozdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehdi Eker, Mehmet Ali Şahin, Nurettin Canikli'nin isimlerde bu listede konuşuluyor.

Sayıları 20 civarındaki eski bakan ve siyasetçinin ise kimseden davet beklemeden adaylık başvurusu yapma kararı aldığı belirtiliyor. Bu isimlerin öncelikli hedefi 12 Eylül'deki kongrede MKYK'ya girmek, daha sonra da milletvekili listelerinde yer bulmak olacak. AKP’nin gündeminde Saadet Partisi’yle ittifakın da olduğu belirtiliyor. İttifakın gerçekleşmesi durumunda listede Saadet Partili isimler de olacak. AKP’de aday adaylık başvuruları 3 Eylül Perşembe günü sona erecek.

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini YSK’ya sunması için de son tarih 18 Eylül.

ulusalkanal.com.tr

Ali ismail Korkmaz'ın ailesinin evi soyuldu Gündem Maden ocağında mahsur kaldılar Gündem "İki aydır babamı görmedim neredesin baba" Gündem Rahmi Turan: CHP, Vatan Partisi ile ittifak yapmalı Gündem