YEKDEM Yönetmeliği sanayicinin taşıyamayacağı bir yük haline geldi

Organize Sanayi Bölgeleri yüksek tarifeden elektrik tüketiyor. 1 Nisan'dan itibaren uygulanan tarife ile sanayi sektörünün elektrik faturası yüzde 20 ile 30 arasında arttı. Kaygılı olan sanayici, tüketime göre tarife uygulamasına geçilmesini istedi.

Abone ol

YEKDEM Yönetmeliği sanayicinin taşıyamayacağı bir yük haline geldi. 1 Nisan'dan itibaren yürürlükte olan "son kaynak tedarik tarifesi uygulaması" organize sanayi bölgesindeki firmaların elektrik faturalarını kabarttı. Nisan öncesi ile sonrasında faturalarda yüzde 26 artış oldu.

Yeni tarife 99 Organize Sanayi Bölgesi'ni etkiliyor. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, yüksek enerji tüketen OSB’lerimizin tamamının tek tüketici gibi görünmesinden şikayetçi. OSB’lerin içinde yıllık 50 milyon kw saatin altında enerji tüketen küçük üreticilerinde olduğunu hatırlatan Kütükcü, tüketime göre tarife uygulamasına geçilmesini önerdi.

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sanayicilerin diğer sıkıntısı da OSB dışında kalıp sanayi üretimi yapan firmaların "ulusal tarife"den elektrik alması. Çünkü OSB'lerin yanı başında üretim yapan bu firmalar, OSB’lere oranla yüzde 15 ucuz elektrik kullanıyor.

Organize Sanayi Bölgelerinin Yönetim Kurulu Başkanları 18 Şubat'ta İzmir'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bir araya gelmiş ve yaşanacak sorunları anlatmışlardı.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Tahtakale'de bazı döviz büroları alım-satımı durdurdu Ekonomi Ekonomi Bakanlığı’ndan doğru hareket Ekonomi Altının gramı 200 lirayı test etti Ekonomi Dolar tarihi rekorda! Ekonomi