500 tır şöförü Gürbulak'ta ülkeye girmeyi bekliyor

Kovid-19'un etkilendiği alanlardan biri de taşımacılık. Gürbulak Sınır Kapısı'nda,yaklaşık 500 tır şoförü bir aya yakın süredir, Türkiye'ye girmeyi bekliyor. Şoförlerin yaladığı sıkıntıyı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası Başkanı, Ulusal Kanal yayınında anlattı.

Abone ol

Programa konuk olan mağdur tır şoförü Cumali Doğan "Öncelikle bizlerin sesi olduğu için arkadaşlarım adına Ulusal Kanal’a teşekkürlerimi iletiyorum. Biz iki buçuk ay önce ülkemizden çıkarak Gürcistan’a yükümüzü boşalttık. Ardından İran üzerinden Gürbulak sınır kapısına geldik. Şu an sınır kapısında bekliyoruz. Sınır kapısının açıldığı yönünde bazı söylentiler duyuyoruz. Günlük 60 tırı alacakları söyleniyor. Biz burada mağduruz. Günlük temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz durumdayız. Koronavirüs ile mücadele etmemiz bu şartlar altında olanaksızdır. Şükür ki şu ana kadar arkadaşlarımızın arasında virüs şüphesi çıkmadı. Ancak maske ve dezenfektan bulmak konusunda büyük sıkıntılar çekiyoruz" diyerek içerisinde bulundukları zor durumu anlattı.

Doğan, "Tek ricamız Türkiye’ye girmek ve karantinaya alınacaksak da kendi topraklarımızda alınmaktır. Bize göre tır durursa Dünya durur. Dünyanın yükünü taşıyoruz. Bir an önce ailelerimize kavuşmayı ümit ediyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

AK Parti'den Ragıp Zarakolu'ya tepki Gündem TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk: Gürbulak'taki dram devam ediyor Gündem MSB'den devriye açıklaması Gündem Bakan Pakdemirli'den destek açıklaması Gündem