MHP'li Yusuf Halaçoğlu'ndan 'çocuğa istismar' suçu için idam teklifi geldi

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarının idam ile cezalandırılması gerektiğini belirterek, bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kanun teklifi sundu.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi sunan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, cinsel suçların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Halaçoğlu, kanun teklifinde şu değişiklikleri talep etti:

"26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 103’üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ile ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir. Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, idam cezası ile cezalandırılır.

(2) Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, idam cezasına hükmolunur." "(7) Bu suçtan dolayı verilen cezalar para cezasına çevrilemez, indirim uygulanamaz, ertelenemez ve açılan davalarda zamanaşımı işlemez." MADDE 2- 5237 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

(1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on beş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, idam cezası ile cezalandırılır." MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür."

(DHA)

Meclis'te bu hafta bunlar konuşulacak Gündem Rus heyeti Türkiye'ye geldi Gündem MHP'de muhalifler için tasfiye hazırlığı Gündem CHP'den Rıza Sarraf kararı Gündem