Dışişleri Bakanı Fırat Kalkanı Harekâtı'nın sınırlarını açıkladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovenya'da dikkat çeken açıklamalar yaptı. Suriye'de "Geçiş dönemi" tartışmalarına değinen Çavuşoğlu, Suriye'de laik bir yönetim olması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili de önemli bir çizgi çizdi, "Halep'e kadar gitmeyeceğiz" dedi. Bakan, Batı'nın Türkiye'ye "Rusya'ya yakınlaşmayın" dediğini açıkladı.

Abone ol

Slovenya'daki bir foruma katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye kriziyle ilgili açıklamalar yaptı. Suriye'de geçiş dönemi tartışmaları hakkında konuşan Dışişleri Bakanı, laiklik vurgusu yaptı; "Suriye'de kapsayıcı, mezhepsel olmayan ve Laik bir yönetim gerekli" dedi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. "Amacımız Daiş'i yenmek" diyen Bakan, "Suriye'de Halep'e kadar gitmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Operasyonlara Halep çizgisi çizen Dışişleri Bakanı, Suriye Cumhurbaşkanı Başar Esad'la ilgili tavırlarının ise sürdüğünü belirtti. Bakan, "Esad konusunda tavrımız sürüyor ama Esad'ın destekçileri yönetimde olabilir. Herkesin kabul edeceği üçüncü bir isim bulunabilir." ifadesini kullandı.

Rusya ile başlayan yeni döneme de değinen Çavuşoğlu, Batı'yı eleştirdi. "Uçak krizinden sonra bize Rusya ile ilişkileri normalleştir diyen Batı'daki dostlarımız şimdi 'Rusya'ya fazla yaklaşmayın' diyor" dedi.

Türkiye - Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Çavuşoğlu, "Türk halkı çifte standartları görüyor. AB ile müzakereleri kesmek için büyük baskı altındayız" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Valisi'nden şok açıklama: Henüz... Spor İşte Beşiktaş'ın borcu Spor Adanaspor’da Gaziantepspor hazırlıkları sürüyor Spor Dişi Kanaryalar tam gaz çalışıyor Spor