TUİK çalışanlarını kapının önüne koydu

Ekonomik göstergelerin sinir merkezi olan Türkiye İstatistik Kurumu'nda ilginç bir işten atma olayı yaşandı. TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü’nde görevli olan 17 anketör hayali veri üretttiği gerekçesiyle işten atıldı. Bu durum TÜİK verileri üzerindeki şaibeli durumu artırdı.

Abone ol

Taraf gazetesi'nin haberine göre işten atmalar 31 Ocak 2014 tarihinde TÜİK Ankara Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşti. İşten atılan anketörlerin üzerinde çalıştığı anketler arasında istihdam verileri de bulunuyordu. Bu durum, TÜİK’in başta sanayi olmak üzere bir çok verisinin de “tartışmalı hale” gelmesine yol açtı.

Söz konusu skandal sadece Ankara’yı kapsıyor. TÜİK yetkilileri, “hayali veri üretme” skandalının verilerin güvenliği çok fazla etkilemeyeceğini belirterek, verilerin başka kaynaklardan da kontrol edildiğini iddia ettiler.

TÜİK’in, bir gecede işlerine son verdiği 17 anket personeli ise hayali veri üretme iddialarını reddetti. Taraf’a açıklamada bulunan işten atılan personel, TÜİK’in anket işini özelleştirmek istediğini ve bu nedenle de hayali veri üretme soruşturması ile kendilerini tazminatsız olarak kapının önüne koyduğunu öne sürdü. TÜİK’in 17 personeli, konuyla ilgili dava açacaklarını da kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Bir Erdoğan klasiği Gündem Başbakanlık'taki 6 birime kritik atama Gündem Emniyet'teki deprem o ile de sıçradı Gündem Erdoğan o iddialarını sürdürdü Gündem