Astana'da 2'nci tür başlıyor: Cenevre müzakereleri 23 Şubat'ta

Astana görüşmelerinin ikinci turu yarın başlıyor. İki gün sürecek görüşmelere daha önceki toplantıya katılan heyetlerin yanı sıra Ürdün heyeti de garantör olarak katılacak. Birleşmiş Milletler de Suriye konulu Cenevre barış müzakerelerinin ise 23 Şubat'ta başlayacağını açıkladı.

Abone ol

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Suriye barış görüşmelerinin ikinci turu yarın başlayacak.

İki gün sürecek olan görüşmelere Suriye hükümeti, muhalifler ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin yanı sıra garantör ülkeler olan Türkiye, Rusya ve İran heyetleri de katılacak.

İkinci tur görüşmelere Ürdün de garantör ülke sıfatıyla dahil edilecek. ABD ise toplantılarda yine gözlemci statüsünde yer alacak.

Birleşmiş Milletler'in ev sahipliğinde Cenevre'de yapılacak barış müzakerelerinin ise 23 Şubat'ta başlayacağı açıklandı.

Müzakerelere katılacak olan heyetler 20 Şubat'a kadar Cenevre'ye giderek Birleşmiş Millletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura ile istişarede bulunacak.

ulusalkanal.com.tr

Avusturya'da kendini Adolf Hitler'e benzeten bir kişi gözaltına alındı Dünya Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn istifa etti Dünya Azerbaycan ordusu Ermeni sabotaj timini işte böyle etkisiz hale getirdi Dünya ABD'de Oroville Barajı'ndaki delik Dünya